Ortahisar Ziraat Odası ile Trabzon Ticaret Borsası arasında ki fındık tartışması alevlenerek devam ediyor. TTB Meclis Başkanı Mehmet Cirav’ın sözlerine cevap veren OZB Başkanı Mustafa Bekar, “Fındık üreticisinin hakkını emeğini gasp edenlere karşı sessiz kalanlar, adeta onları ödüllendirmeyi bile düşünenlerin, kuyruk acıları o kadar fazla ki, ne söyleyeceklerini, ne açıklayacaklarını şaşırmış durumda, saldırılarına devam ediyorlar. Kimse bize akıl vermeye kalkmasın. Hizmet yolunda susmayacağız” dedi.
 
Bizler nerede oturacağımızı nerede kalacağımızı çok iyi biliriz” diyen Bekar, “Çiftçinin üreticinin alın terini ve emeğini gasp ederek oturdukları yerde hiç bir çile ve zahmete katlanmadan para kazananlar, bu paralara size helal değildir. Bizi muhatap almayanlar, fındıkta emek, sömürücüleri olan baronlara yalakalık yapanlar, baronlarla beraber olanlar ve onlara madalya takarak ödüllendirmek isteyen zevatlardır. Bizim asıl onlarla işimiz olmaz. Muhatabımız çiftçidir, emekçidir” diye konuştu. (sonnokta)
 
CİRAV NE DEMİŞTİ?
TTB Meclis Başkanı Mehmet Cirav da, son yıllarda özellikle Ziraat Odaları temsilcilerinin “fındık az olsun, pahalı olsun” mantığı ile hareket ettiğini ileri sürmüştü. Cirav, Bu yanlıştır. Bu yanlışın faturasını böyle devam ederse gelecekte çok ağır ödeyeceğiz. Dışarıdan talep artarken içeride üretimin düşmesini anlamak mümkün değildir. Buna en büyük etken yanlış destekleme sistemidir. Bu sistem 6 yıl önce başlatıldı. Sonucu ortada. Üretimimiz düştü, rekolte artışı yok. Bu sistemin yerine ürüne destek verilerek üretimimiz arttırılmalıdır.”