Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, 61saat.com internet sitesine ziyarette bulundu. 

Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Selahattin Aydınlı ve Basın Danışmanı Emre Gülsever ile birlikte 61saat.com’u ziyaret eden Başkan Zorluoğlu, imtiyaz sahibi Erhan Esaspehlivan’ın sorularını yanıtladı. 


RAYLI SİSTEMİNDE ÖNÜNÜ AÇACAK
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan’ın son Trabzon ziyaretinde açıkladığı Değirmendere ve Çömlekçi Tünellerinin ayrıntısını paylaşan Başkan Zorluoğlu, bu projelerin Trabzon’da şehir içi trafik problemini önemli ölçüde azaltacağını ifade etti. 

KESİNTİSİZ YOLA KAVUŞUYORUZ
Bölgede yapılacak yol ve kavşak projeleriyle Trabzon’da raylı sistemin de önünün açacağına dikkat çeken Zorluoğlu, “Liman kavşağını aşacak çok önemli bir çalışma. Kesintisiz sahil yoluna, kesintisiz iç yola kavuşuyoruz. Beşirli’den bu yana gelen kesintisiz iç yol bir sürü operasyonumuza imkan sağlayacak. Hafif raylı, vs. gibi… Bu proje şehrin doğu kısmının ulaşım ve trafik problemini önemli ölçüde çözecek. Projenin devamında Değirmendere’de de kavşak düzenlemeleri var. Güney yolunun, sahil yoluna bağlanması işi. Bu şekilde Maçka yolunun güzergahı değişiyor. Hayali Garajının olduğu bölgenin aşağısında kavşak yapılacak. Ardından viyadükle sahile bağlanacak. Sonra burada viyadükle sahile bağlanacak. Bu şekilde sahilde çok büyük bir “Yonca Kavşak”’ oluyor. O kavşaktan da limana özel bir hat geliyor. Böylelikle liman trafiği de bütünüyle devreden çıkarılıyor” dedi. 



ÇUKURÇAYIR VE BOZTEPE’YE DE YOLLAR
Çukurçayır ve Boztepe’ye buradan yollar yapılacağını aktaran Başkan Zorluoğlu, “Böylelikle doğudan Çukurçayır ve Boztepe’ye çıkacak olanların şehre gelmelerine gerek kalmayacak. Çok güzel bir yolla oraya bağlanacaklar. Kanuni Bulvarıyla birlikte Erdoğdu’ya, Bahçecik’e gidebilecekler. Trabzon’un güney kısımlarına hem doğudan hem de batıdan Kanuni Bulvarı sayesinde, böylece merkeze uğramadan gitme imkanı olacak. Bunun etkilerini şehir iş bittikten sonra ciddi anlamda görecek” dedi. 

2022 YILI SONU İTİBARİYLE BİTİRİLECEK
Başkan Zorluoğlu, tüneller ve kavşakların 2022 yılı sonunda bitirilmesinin hedeflendiğini ifade ederken, “Yonca kavşak dörtlüdür. Büyükşehir’lere yakışan bir şeydir. Trabzon’a görünüm olarak da hakikaten büyükşehir havası verecek bir yol” diye konuştu. Bölgede istimlakların tünellerin giriş çıkışlarında yapılacağını aktaran Zorluoğlu, “Çok büyük istimlak olmayacak. Yani Kanuni Bulvarı ile kıyaslanamaz” dedi. Projede çalışmaların başladığını ve bölgede sondaj yapıldığına dikkat çeken Zorluoğlu, projenin Kanuni Bulvarına dahil edildiğini ifade etti. 


TERMİNAL DAHA DA KIYMETLENİYOR
Yapılacak yollar nedeniyle yeni terminalin yeriyle alakalı yeniden değerlendirme yaptıklarını da ifade eden Zorluoğlu, “Proje çerçevesinde terminal yeriyle alakalı yeniden değerlendirme yaptık. Ama baktık bizim terminali daha kıymetli hale getiriyor. Çünkü aşağıdan yol devam ediyor. Sülüklü mezarlığının önünden eski Erzurum yolunu genişletip yeni yapılacak kavşağa bağlayacağız. Dolayasıyla hem o kavşaktan, hem de aşağıdaki hemzemin kavşaktan, Maçka yolundan oradan bizim yeni otogara bağlantı var. Sahil yolundan 800 metre mesafede…” diye konuştu.