Çarşıbaşı'nda ilk olarak kaymakamlığı ve belediye başkanlığını ziyaret eden Zorluoğlu, daha sonra beraberindeki partililerle birlikte, AK Parti Çarşıbaşı İlçe Başkanlığı haftalık olağan teşkilat toplantısına katıldı. Eşi Sevcan Zorluoğlu'nun da yer aldığı Çarşıbaşı temaslarında, bir araya geldiği esnafla da hasbihal eden Zorluoğlu, balık tezgahı başında samimi tavırlar sergiledi. 

İlk olarak Kaymakam Zerrin Çay Beşikci'yi ziyaret eden Zorluoğlu, buradaki açıklamalarında gelecek 5 yılın hizmet dönemi olduğuna dikkat çekerek, “31 Mart seçimlerini aştıktan sonra önümüzdeki 5 yıl bizim için hizmet zamanı. Halk isteyecek, biz yapacağız” dedi. Zorluoğlu, gerek merkezi idare gerekse belediyeler olarak halkımızın yaşam kalitesini, konforunu artıracak çalışmalara yoğunlaşacağız. Tüm çalışmalarımızda işin merkezinde insan olacak, halkımızın menfaatlerini önceleyeceğiz, şeklinde konuştu.

Kaymakamlık ziyaretinin ardından Çarşıbaşı Belediyesinde başkan Coşkun Yılmaz ile bir araya gelen Zorluoğlu,  yürütülen önemli belediye çalışmaları hakkında bilgi aldı ve önümüzdeki döneme ilişkin olarak büyükşehir belediyesinden ilçenin beklentilerini not etti. 

HER ALANDA HİZMET VURGUSU

Zorluoğlu, büyükşehir belediyesinin her alana hizmet götürmekle mükellef olduğunu belirterek, "Seçilmemiz halinde, Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak ilçe belediyelerimizle daha yakın mesai ve işbirliği içerisinde olmaya gayret edeceğiz. İşin merkezinde büyükşehir belediyesi olacak ve bunun etrafında, bir düzen içerisinde hareket eden ilçe belediyelerimiz yer alacak. Bir ‘ağabey’ pozisyonunda, ilçe belediyelerimizin meselelerini de takip edeceğiz. Özetle; görev alanımız bütün il sınırları olacak, büyükşehir belediyemizin kaynakları ve hizmetleri adaletli bir şekilde ve hakkaniyet anlayışıyla tüm ilçelerimize bölüştürülecek" dedi.

Çarşıbaşı'nın  bilhassa balıkçılıkla öne çıktığını ifade eden Başkan Adayı Murat Zorluoğlu, balıkçılarımızın sorunlarını çözmeye özel gayret göstereceklerini, ilçenin önümüzdeki dönemde Büyükşehir'in projeleriyle daha fazla buluşacağını belirtti.

AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Zorluoğlu’na ziyaretin sonunda Çarşıbaşı’nın yöresel ürünü ‘keşan’ hediye edilirken, Zorluoğlu da başkan Yılmaz’a sıcak karşılama ve gösterilen alakadan dolayı teşekkürlerini sundu.

ŞİMDİ ‘GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİ’

Çarşıbaşı’ndaki temaslarının sonraki durağında AK Parti Çarşıbaşı İlçe Başkanlığı haftalık olağan teşkilat toplantısına katılan Zorluoğlu, teşkilat mensuplarına hitap ederek, “Hem büyükşehir, hem Çarşıbaşı’nda çok yüksek oy oranlarına ulaşmamız gerekiyor. Taleplerimizin üst mercilere daha rahat iletilmesi açısından bu önemli. Yoğun bir şekilde çalışmamız lazım. Biliyorsunuz partimiz önce 'hizmet belediyeciliği' sonra 'sosyal belediyecilik' anlayışıyla ilerledi. Şimdi devir 'gönül belediyeciliği' devridir. 

BALIKÇI TEZGAHINDAN ESNAFA DESTEK MESAJI

 Çarşıbaşı'nda eşi Sevcan Zorluoğlu ile birlikte ziyaret ettiği ilçe esnafıyla hasbihal ederek samimi görüntüler veren Zorluoğlu,  ekonomiye katkı sağlayan her kesime olduğu gibi esnafa da gereken desteği vereceklerini söyledi. Balık tezgahının başına geçerek satış yapan Zorluoğlu, kendisi de eşiyle birlikte alışveriş yaptı. İlçe halkının ilgiyle karşıladığı AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Zorluoğlu, kendisine gösterilen ilgiye aynı samimiyet ve sıcaklıkla karşılık verdikten sonra ilçeden ayrıldı.