Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu basın toplantısında ‘Trabzon’da korumaları ile geziyor, kalabalık kortej ile programlara katılıyor’ eleştirilerine ‘Ben Van gibi bir şehirde halkın arasında olmayı, onlarla kaynaşmayı görev bilen birisiyim ki kendi memleketimde öyle korumalarla falan asla gezmedim, gezmemde. Ama şu bilinmeli ki HDP’ni açıkladığı bir raporda Diyarbakır belediyesi ihalelerde pazarlığına yanaşırken Van belediyesi açık ihale yöntemini tercih etmiştir’ denilmiştir.


Şeffaflığımız buradan belli olmalı. 
Ben 25 yıldır devlette görev yapan birisiyim. Ve Kayyum valisi olarak riskli bir görev üstlendik. Burada devletin bir temsilcisi olarak risk unsuru görevler üstlendiğimiz için, devlet gerekliliği bazı güvenlik önlemleri görev sürem boyunca zorunluluk olarak olmak zorunda. 
Buna rağmen ben programlarımda korumalarımın vatandaş ile arama girmesine müsade etmem, Trabzon gayet güvenli bir şehir kimsenin bundan zerre şüphesi olmasın.  

Ama devletin bazı gereklilileri yine devletimizin görevlilerinin korunup kollanması yönünde tedbirleri olacaktır. 
Ben dün Elazığ’dan gelirken bile Tunceli üzerinden gelmedim, neden olmaz. Ama olurda bir aksi durum gerçekleşirse devletimizin bir zaafiyeti söz konusu olmasın. 
Trabzon’da halkımızı ile aramıza ne koruma nede başka bir görevlimizin girmesine müsade etmem’ ifadelerini kullandı.