61SAAT HABER SERVİSİ

Van Valisiyken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından AK Parti’den Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı gösterilen Murat Zorluoğlu, bugün Trabzon’a geldi. Trabzon Havalimanında kalabalık bir grup tarafından karşılanan Zorluoğlu, ardından otobüsle şehir turu attı. Vatandaşları selamlayan Zorluoğlu, daha sonra AK Parti Trabzon İl Binasına gelerek burada basın açıklaması yaptı.

Toplantıda ilk olarak AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi konuştu.

Revi, “Bugün sayın adayımızı hep birlikte havaalanında karşılama yaptık. Şehir turundan sonra parti binamıza geldik. Böylece startı vermiş olduk. Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ekibiyle birlikte çalışmalarını sürdürüyorlar. 31 Mart’a kadar belediyelerimiz göreve devam ediyor. Birlikte olacağız. O da aramızda özellikle teşekkür ediyorum. Milletvekilimiz Adnan Günnar, Sinop ve Samsun programında olduğu için katılamadı. Kampanyamız seçim çalışmamız hayırlı uğurlu olsun” dedi.

ÇÖZÜMLERİ BİRLİKTE ÜRETECEĞİZ

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Zorluoğlu ise, “Sayın Cumhurbaşkanımızın takdir ve teveccühleri ile geçtiğimiz günlerde hemşerisi olmaktan büyük onur duyduğum Trabzon şehrimize AK Partimizden büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterildim. Fatih Sultan Han’ın fethettği, Yavuz Sultan Selim’in yönettiği ve Kanuni Sultan Süleyman’ın doğduğu büyüdüğü Trabzon’a ve kıymetli hemşerilerime hizmet etmek büyük onur ve aynı zamanda büyük sorumlulukları beraberinde getiren önemli bir durumdur. 
Çıktığımız bu kutlu yolda yönetimde ki temel yaklaşımımız seçimleri kazandığımızda insanı merkeze alan, hakkaniyet ölçülerine sıkı sıkı bağlı, hesap verebilen, toplumun tüm kesimlerini kucaklayan katılıma açık güler yüzlü yönetim anlayışı olacaktır. İstişareye her zaman açık olacağız. Sorunları yaşayan kişilerle bir araya gelip konuşacağız, çözümleri birlikte üreteceğiz. 

Benim 25 yıllık kamu görevimizin neredeyse tamamı yerel yönetimlerle ilgili olarak geçti. Kaymakam 1994’de kamu görevine başladık, değişik ilçelerde kaymakamlık yaptım, akabinde İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünde 9 yıl görev yaptım. 
Yerel yönetimler reformları ile ilgili çok önemli çalışmalar içinde yer aldık.

KONYASPOR MAÇINDA TRİBÜNDE OLACAĞIZ!

 2012 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığına geçtik. Orada Sayın Milletvekilimiz Muhammet bey orada Bakan Yardımcısıyla beraber mesai yaptık. Orada da Mahalli İdareler Başta olmak üzere memleketimize hizmet etme gayreti içinde olduk. 
Şimdi de kendi şehrimize, Trabzon’umuza hizmet etme imkanı doğdu. İnşallah partimizle birlikte sizlerle beraber çıktığımız bu kutlu yolun sonunda zaferle netice alacağız” dedi. 
Zorluoğlu, “Trabzon’umuzun en önemli marka değerlerinden bir tanesi olan Trabzonspor’un başarılarına daha büyük başarılar elde etmesi, şampiyonluklar elde etmesi için özel olarak mesai harcayacağız. Trabzonspor _ Konyaspor maçında takımımızın yanında tribünlerde yerimizi alacağız, Trabzonspor’umuza inşalhah üst üste 3. Galibiyet temenni ediyoruz” diye konuştu.

BUGÜNDEN İTİBAREN BAŞLAYACAĞIZ

Bugünden itibaren çalışmalara başlayacaklarını Trabzon’da ki STK’larla bir araya geleceklerini kaydeden Zorluoğlu, “Planlı programlı disiplinli bir seçim çalışması süreci yürüteceğiz. Bu süreçte kendimizi yapmak istediklerimizi, projelerimizi kamuoyuna anlatacağız. Çok tecrübeli milletvekillerimiz var. İl Başkanımız var. Dinamik teşkilatlarımız var. Ben yol arkadaşlarıma ve memleketime şehrimin güzel insanlarına sonuna kadar güveniyorum. Allah’ın izniyle yapacağımız çalışmalarla, kapı kapı dolaşarak bu seçimi de bundan önceki bir çok seçimde olduğu gibi zaferle neticelendireceğiz” dedi.

MHP İLE TRABZON İÇİN İTTİFAK KONUŞULDU MU?
Trabzon İlçe Belediye Başkan adaylarının ne zaman belli olacağı ve MHP ziyaretinde ittifak görüşmesinin yapılıp yapılmadığı sorusuna İl Başkanı Revi, “Kısa süre içinde ilçe belediye başkan adaylarımızda belli olacak. Ankara dönüşü MHP’ye ziyarette bulunduk. Daha önce bizi ziyaret etmişlerdi. İadeyi ziyaretti. Tabi seçim sürecini ve ittifakı da konuştuk” dedi. 

GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİ.. 

Zorluoğlu, “Hizmet belediyeciliği, proje belediyeciliği vardı. Bu dönemin belediyecilik anlayışını Gönül Belediyeceğili olarak ilan etti Cumhurbaşkanımız. Gönül Belediyeciliği örneklerine çokça inşallah, burada yer vereceğiz. Bunun içerisi nasıl dolacak hep birlikte göreceğiz. İnsanı merkeze alan, bütün yapılan hizmetleri de o insanın konforunu yaşam kalitesini arttırmaya dönük belediyecilik anlayışı. Mahallelerimizde kırsalımızda, şehirde yaşayan bütün insanlarımızın günlük hayattını kolaylaştıran hizmetlerden bahsediyoruz. İnşallah biz vatandaşlarımızın memnuniyetini esas alan belediyeciliği merkezimize koyacağız” dedi. 

İLÇE BAŞKANLARININ BELİRLENMESİNDE KANAATLERİNİ… 

İlçe Başkanlarının belirlenmesinde kendisinin bir kanaati olup olmayacağı sorusuna ise Zorluoğlu, “Ankara’da aday olarak belirlendikten sonra partimizin genel merkezin, prosedürüne tabi olduk. Bu süreçte de partimiz gereken adımları atacak. Bizde kanaatlerimizi partimizle paylaşacağız” dedi. 

İLÇE BAŞKANLARI NASIL BELİRLENECEK

Aynı soruya İl Başkanı Revi ise, “Adayımızın da olduğu il başkanın da olduğu, milletvekillerinin de olduğu teşkilat başkanlığımız, seçim işleri başkanlığı, ARGE başkanlığının da olduğu komisyonda bir araya geldik. 4 saatlik toplantı oldu. İlçe başkanlarımız da orada bulundu ama sadece kendi ilçesi ile ilgili görüşme kısmına katıldı. Bu 4 saatlik çalışma oldu. Burada da çalışmalar yapıldı. Bütün illerde aynı çalışma metodu uygulandı. Komisyon çalışmasını yaptı. Kıymetli Genel Bakanımıza sunulacak arz edilecek. Kısa sürede ilçe belediye başkanlarımızın belli olacağını düşünüyoruz” diyerek yanıt verdi. 

GÖNÜL RAHATLIĞI İLE TESLİM EDECEK.. 

Trabzon ile ilgili bilgileri Zorluoğlu’na iletip iletmediği sorusu sorulan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise, “Burada bugün Sayın Büyükşehir Belediye Başkan adayımızı karşılarken, burada büyük bir Trabzon birlikteliği onun temelinde tam bir millet birlikteliği görmek beni sevindirdi. Tam bir birlik ve beraberlikle millete hizmetkar olmaya devam edecek. 
bugüne kadar özgeçmişi ile kendisinde sizlere arz ettiği gibi, mülki idare ile başlayıp, yerel yönetimle iştigal eden hizmetlerle dolu 25 yılı olmuş olan sayın Büyükşehir Belediye Bakanımızı sizler dinlediniz. Gönül rahatlığı ile cevabı her zaman olduğu gibi her zaman en başta Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ve AK Parti’nin yönetiminin değerlendirip aldığı karar hepimizin gönlünü muhakkak hoşnut etmeli. Bir ve beraber olmayı vazife addetmeliyiz. Bizde o inanç ve bakışla birlikte sayın Büyükşehir Belediye Başkan adayımızı muhabbetle kucaklıyoruz. 

TRABZON İLE İLGİLİ BİLGİLER İLETİLDİ.. 

Büyük başarıya imza atacağını gönülden inanıyoruz. Tabi ki kendisinin bugüne kadar ki iyi yetişmişliğini, gördüğümüz sayın Murat Zorluoğlu o sorumluluk ve yetişmişlikle kendisinin TBMM’de bizim de katıldığımız ilanından sonra Trabzon için bilgi talep etti. Bizde bütün kademelerimizle birlikte kendisine tüm dairelerimizi, bütün genel sekreter yardımcılıkları, kurumumuzun yaptığı çalışmaları e mail ortamında hemen ilettik Bu şunu gösteriyor dersine iyi çalışmaya maziden beri hazır olduğu. Bu süreç içinde ne zaman isterse kendisine aynı brifingleri mutlaka sunacağı. Onun başarıları Trabzon’un başarısı olacağı için gönülden katkıları devam edeceğiz. Nasıl şehrini kucaklayacağını en iyi gösteren ilk günden itibaren aldığı bilgileri sahada kullanacak olması bizi son derece sevindirdi” diyerek yanıt verdi.

ZORLUOĞLU BÖYLE KARŞILANDI