Zorluoğlu, “Son gününü yaşadığımız 2018 yılı, ilimizde, ülkemizde ve dünya genelinde önemli gelişmelere sahne olurken, şüphesiz sevinçler, mutluluklar, acılar ve kederlerle her birimizde ayrı ayrı izler bıraktı. 2019 yılı ise, inşallah siz değerli hemşehrilerimin desteğiyle geleceğimiz Belediye Başkanlığı makamında, güzel hizmetlerimize, sizlerle birlikte mutlu, huzurlu ve başarılı günler geçirmemize vesile olacak” ifadelerini kullandı. 
Zorluoğlu, “Yeni yılda Trabzon’da vatandaş odaklı hizmetleri önceleyerek, gönüllerinize dokunan yepyeni vizyon projelerle, değeri katlanan ve daha yaşanabilir bir Trabzon’u sizlerle buluşturmak en büyük amacımız. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘gönül belediyeciliği’ olarak nitelendirdiği anlayışı, yine zatıâlilerinin ve hükümetimizin himayelerinde, milletvekillerimiz başta olmak üzere, kamu kurum ve kuruluşlarımız, yerel yönetimler, üniversitelerimiz, meslek odalarımız, sivil toplum kuruluşları ve değerli vatandaşlarımızın destekleriyle Allah’ın izniyle hayata geçireceğiz. 

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Trabzonlu hemşehrilerim olmak üzere, tüm vatandaşlarımızın yeni yılını kutluyor, sağlık, mutluluk, başarı ve huzurla geçecek nice yıllara hep birlikte kavuşmayı Yüce Mevla’dan niyaz ediyorum” değerlendirmesinde bulundu.