Bu kazanım için oldukça zor ve meşakkatli çalışmalar yaptıklarını ifade eden Keleş,  Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun kendilerine seçimden önce verdiği sözü tuttuğunu açıkladı.
Başkan Zorluoğlu’nun seçimlerden sonra kendilerini makamında kabul ettiğine dikkat çeken Keleş, talepleri doğrultusunda komisyon kurulduğunu ve çalışmaların 8 ay sürdüğünü ifade etti.
Keleş, “Bu toplantılar sonrasında,
- Plaka harf grubuna bir an önce geçilmesi,
- Özel izin belgesi olan araçların sayısının sabitlenmesi,
- Bu araçlarla personel ve öğrenci servisi yapılabilmesi
- Araçların ruhsatlarına ticari - yolcu nakli yazılabilmesi
- Araçların yetki belgelerini takma şartlarıyla Türkiye’nin her yerine gitmeleri
- Turizm yapabilmeleri gibi esnafın istediği bir çok karar alınmıştır” dedi.
Keleş, “Ayrıca esnafımızla tahsisli olarak verilecek bu plakanın devir işlemlerinin yapılabilmesine olanak tanınmıştır. Böylece siz değerli esnafımıza dilerlerse plakasını satabilme imkanı kazandırılmıştır. Bu husus emekçi esnafımıza bir nevi emekli ikramiyesi mahiyetinde değerlendirilebileceği bir kazanım olmuştur” diye konuştu.
Yönetimlerinin Türkiye’nin hiç bir yerinde olmayan bir başarıya imza attığını ifade eden Keleş, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ahmet Adanur’a, Ulaşım Daire Başkanı Fatih Bayraktar’a ve UKOME yetkililerine teşekkür etti.
Keleş, “Esnafımız şunu bilsin ki oda, yönetimi olarak önceliğimiz her platformda servisçilerimizin haklarını sonuna kadar savunmaktır. Yönetim olarak kendimize neyi reva görüyorsak, sizin için de aynısını reva görerek mücadelemizi sürdüreceğiz.
Değerli esnaf kardeşlerim odamız gelmiş geçmiş en güçlü yönetim tarafından idare edilmektedir. Bizler dürüstlük ve doğruluk ilkemizden tavız vermedik vermeyeceğiz.
Hayal olarak nitelendirilen plaka taleplerimizin artık gerçek olduğunu, 2020 - 2021 Eğitim Öğretim yılının esnafımız için büyük bir kazanç ve hak ettiğimiz plaka değer artışının zirve yapacağı bir dönem olmasını canı gönülden temenni ediyorum” dedi.