AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Zorluoğlu, bugün yaptığı basın toplantısı ile, muhalefetin suya indirim vaadi, belediye işçilerinin zam talepleri, Maraş Caddesi düzenlemesi gibi sorulara yanıt verdi.

MUHALEFETİN SUYA YÜZDE 50 İNDİRİM VAADİ

“Muhalefetin Suya yüzde 50 indirim vaadi hakkında ne düşünüyorsunuz?” CEVAP: Trabzon’da ki su fiyatları büyükşehirler arasında makul seviyede.. Burada sorun eskiden köy olup sonradan mahalle olan yerlerde. Orada insanlar büyükşehir belediyesi hangi hizmeti getirdi de para istiyor. Burada mevzuatı mümkün mertebede vatanda lehine kullanacağız.  Suya indirim yapacağız diyenlere sormak lazım. Nasıl yapacaklar. Nasıl karşılaşacaklar. 

BELEDİYELERDİ İŞÇİLERE YAPILACAK ZAM 

İşçilerin zamları var. Belediye önünde eylem yapıldı. Burada yetki belgesi sıkıntısı var. Siz gelmeden Aralık ayında Van’da yüzde 25’e imza attınız.. Aynı şekilde böyle bir zam burada olacak mı? CEVAP: Belediyede olanları değerlendiremeyiz. Onlarla ilgili mesele. Yetki meselesi olduğunu dolaylı olarak biliyorum. Ama o çözüldü sanırım. Yaklaşımımız şu. İşçi ve memurun özlük bakımından daha iyi haklara imkanlara kavuşası bizi memnun eder. Biz orada bu insanlarla birlikte çalışacağız. Onların daha rahat yaşamaları performanslarına katkı yapar. Belediye imkanlarını maksimum düzeyde kullanmasını arzu ederiz. 

MARAŞ CADDESİ YAYALAŞTIRILACAK MI?

Maraş Caddesinin kapanmasını istiyor muydunuz?  CEVAP:  Maraş Caddesi meselesi.. Maraş caddesi şu haliyle yayalar için çok sevimli bir cadde değil. Bunu görüyoruz. Mutlaka Maraş Caddesine Ortahisar Belediyesiyle ilgili müdahale edeceğiz. Mutlaka yayalar lehine müdahale olacağını söylüyoruz. Yayaların orada daha rahat gezi alıp veriş yapacağı, korna gürültüsünden biraz daha ariz temiz Maraş caddesi arzu ediyoruz.