Başkan Zorluoğlu’na hayırlı olsun dileklerini ileten Başkonsolos Mikatsadze, ziyarette Trabzon ile Batum arasındaki güçlü ilişkilere dikkat çekerek, iki şehrin aynı turizm destinasyonunda bulunduğunu söyledi. Mikatsadze, “Batum’a gelen turist Trabzon’u ziyaret ediyor. Trabzon Havalimanı’ndan memleketine geri dönüyor. Aynı şekilde Trabzon’a gelen turist de Batum’a geliyor. Batum halkı Trabzon’u başarı ve gelişme şehri olarak görmektedir. Trabzon ile her alanda ilişkilerimizi daha da geliştirmek için ortak çalışmaya hazırız” dedi.

Başkonsolos Mikatsadze’ye nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Başkan Zorluoğlu ise, Batum ile ortak projeler gerçekleştirmek istediklerini söyledi. İki şehir arasında oldukça güçlü ilişkiler bulunduğunu anımsatan Zorluoğlu, iki şehrin de turizmi mutlaka bölgesel olarak ele alması gerekliliğine işaret etti. 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “Batum, Doğu Karadeniz’in önemli bir parçasıdır. İki şehir turizm alanında işbirliğini mutlaka üst düzeye çıkarmalıdır. Bundan iki şehir de kazançlı çıkar. İkili ilişkilerimizin daha da güçlendirilmesi için gerekli çalışmaları yapmaya hazırız. Ramazan ayından sonra konuyla ilgili temaslarda bulunacağız” diye konuştu.