İlçede bir restoranda düzenlenen tanıtım programında, eşi Sevcan Zorluoğlu AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Zorluoğlu’nu yalnız bırakmazken, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, İl Başkan Vekili Hasan Dilekoğlu, Kadın Kolları Başkanı Meryem Sürmen, Gençlik Kolları Başkanı Sefa Küçükali, İlçe Başkanı Ahmet Hüseyin Altıntepe ve Akçaabat belediye başkan adayı Osman Nuri Ekim toplantıya katılan diğer isimler oldu.
 
Toplantıda konuşan AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, büyük bir ailenin gereği olarak, seçim arifesinde ahitleşmek üzere bir araya geldiklerini söyledi. Seçim çalışmaları kapsamında Trabzon’u karış karış gezmeye başladıklarını kaydeden Ayvazoğlu, “Büyükşehir Belediye başkan adayımız Murat Zorluoğlu’nun büyükşehir belediye başkanlığını alacağından şüphemiz yok. İnşallah Trabzon’u da Akçaabat’ı da daha güzel hizmetlerle buluşturacağız. Gayret ile yola devam edeceğiz. Ulaşmadığımız hiç kimse kalmayacak. İnşallah 18 ilçemizi ve büyükşehir belediyemizi ‘AK belediyecilik’ ile buluşturacağız” dedi. 

Daha sonra söz alan Milletvekili Dr. Adnan Günnar da cumhur ittifakı ile kapı kapı dolaşarak, Trabzon’da rekor oy almak için çalışacaklarını dile getirdi. AK Parti ile 14 seçime giren Trabzon’un çok başarılı sonuçlar aldığını anımsatan Günnar, “AK Parti belediyecilik hizmetleri ile halkın gönlüne girmiştir. Akçaabat inşallah bundan sonra bizlerin ve büyükşehir belediyemizin destekleri ile daha fazla hizmet ve yatırım alacaktır” şeklinde konuştu.

Kendisini AK Parti ailesinin en yeni mensuplarından biri olarak nitelendiren büyükşehir adayı Zorluoğlu ise “Bu büyük ve güçlü, sevgi ve muhabbetle kucaklayan aileye mensup olmaktan çok büyük onur ve mutluluk duyuyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle, partimizin büyükşehir belediye başkan adayı olarak 25 yıl sonra ata topraklarına geri döndüm” ifadelerini kullandı.

25 yıllık kamu idareciliği kariyerinde, neredeyse tüm görevlerinde belediyelerle ve belediyecilikle ilgili çalışmalarda yer aldığını anlatan Zorluoğlu, “Partimizin 2003 yılından itibaren hazırlayıp uygulamaya koyduğu yerel yönetimler reformu çalışmasında bizzat yer aldım. 2012’de ise bugün içinde Trabzon’umuzun da yer aldığı yeni büyükşehir belediye modelinin hazırlık çalışmalarında aktif görev üstlendim. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın yeniden yapılanması ve kurumsallaşması sürecine katkıda bulundum. Orada çevrecilik ile ilgili işlemleri yakından takip ettim” diye konuştu.

Van’da sadece Valilik yapmadığını, büyükşehir belediye başkan vekili olarak da bir buçuk yıl millete hizmet ettiğini aktaran Zorluoğlu şunları söyledi:

“Teorik belediyecilik çalışmalarımızı Van’da pratiğe dökmüş olduk. Tüm tecrübelerimizi Trabzon’a, kendi insanımıza harcayıp kullanmaya geldik. Nasip olur başkanlık görevine gelirsek, sadece Ortahisar’a değil, Trabzon’un tümüne, büyükşehir belediyemizin kaynaklarını kullanarak, adalet ve hakkaniyet içerisinde hizmet götüreceğiz. Bu çerçevede tüm ilçe belediye başkanları, ekibimizin önemli parçaları olacak. Akçaabat’ta da Osman Nuri Ekim kardeşimiz her zaman büyükşehir belediyesinin desteğini yanında görecek.”

Görev anlayışında istişarenin çok önemli yeri olduğuna da değinen Zorluoğlu, “Meseleleri çözerken tarafların görüşlerini alacağız. Vatandaşlarımızla daha fazla birlikte olmaya gayret göstereceğiz ama daha önemlisi sorun yaşayan vatandaşlarımızın belediyeye ve belediye başkanına ulaşmasına, erişilebilir bir belediye olmaya özel gayret göstereceğiz. Bundan önceki seçimlere baktığımızda Akçaabat’ın, Sayın Cumhurbaşkanımıza çok büyük destek verdiğini görüyoruz. Bu anlamda özverili çalışmaları için tüm teşkilat mensuplarına yürekten teşekkür ediyorum. Akçaabat’a büyükşehir belediyesi ile iş birliği içerisinde güzel projeler getireceğiz. Birlik ve beraberlik mesajı verdiğimiz bu organizasyon için tüm partililerimize teşekkür ediyorum. İnşallah 31 martta rekor kırarak seçimi kazanacağız. Bugün burada bize destek veren milletvekillerimize de ayrıca müteşekkir olduğumu ifade etmek istiyorum” dedi.

Toplantı sonrasında katılımcılarla birlikte Akçaabat ilçe merkezinde geniş katılımlı bir yürüyüş gerçekleştiren AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Murat Zorluoğlu, yürüyüş boyunca, iş yerlerinden ve evlerinden kendisine ve beraberindekilere teveccüh gösteren ilçe halkını selamladı.