61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon’un en büyük mahallelerinden olan 40 bin nüfuslu Çukurçayır, Boztepe ve Yenicuma Mahallelerine ulaşım sağlayan yolda bugün şok bir gelişme yaşandı.  Gözaçan Camiinin hemen alt kısmından geçen yolda bugün asfalt çöktü, bölgede çukur oluştu. Bölgede alınan güvenlik önlemleri kapsamında çukur oluşan yerin etrafı dubalarla çevrilirken, konuyla ilgili çalışma başlatıldı.  Ancak nüfusun yoğun olduğu mahallelere 2 şerişetle ulaşım sağlanan yolun bir şeridi bu şekilde kapanınca bölgede ufak bir yoğunlukla trafik sıkışmaya başladı.  Vatandaşlar bölgede çalışmanın bir an önce bitirilerek yolun ulaşıma açılmasını istedi.  Asfaltın çökerek çukur oluşmasının nedeninin ise yapılacak araştırma sonrasında belli olacağı kaydedildi.  

ZORLUOĞLU'NDAN CEVAP GELDİ

Yaşanan durum sosyal medyada ilgi görürken Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı konu ile ilgil vatandaşların sorularına cevap verdi. 

Bir kullancının "Sayın Başkanım haberde belirtilen yol çökmesi tehlike arz ediyor. Sizce bir adet duba koyulması çevre ve araç güvenliği için yeterli midir... " sorusuna cevap veren Zorluoğlu " Kesinlikle yeterli değil. Bu anlayışı değiştireceğiz. Çok daha görünür ve kapsamlı güvenlik önlemi alacak anlayışa ve yapıya kavuşacağız. Hassasiyetinize teşeklür ederim." ifadelerini kullandı.

Başka bir kullancı ise Zorluoğlu'na "Illa biri ölmesi gerek yoksa sallamaz belediye. Türkiye'de böyle.." şeklinde tepki göstermesi üzerine Zorluoğlu " Ali Bey, biz insanımızın can ve mal güvenliğinizi önemsiyoruz, gerekli çalışmayı da yapıyoruz. Selamlar..." ifadelerini kullanarak çalışmaların başladığını kaydetti.