61 SAAT HABER SERVİSİ- Edinilen bilgilere göre geçtiğimiz gün Trabzon İl Jandarma Ekiplerince Trabzon’un Akçaabat ilçesi Nefsipulathane Mahallesi ve Yenimahalle’de yaptığı istihbarat çalışmaları neticesinde "uyuşturucu ve uyarıcı madde imal ve ticareti yaptığı" tespit edilen 2 şüpheli şahıs için çalışma başlatıldı.

Şüphelilerin ev ve ekletinlerine yapılan aramalarlar neticesinde 4985 adet extazy uyuşturucu ve uyarıcı hap, 30 gram esrar maddesi, 1 Kök kenevir bitkisi, 1 adet 9mm çapında tabanca 1 adet 7.65 mm çapında tabanca ve bu tabancaları ait 1 adet şarjör ile 3 adet 7.65 mm çapında tabanca fişeği ile birlikte suç geliri olduğu değerlendirilen 50 Euro ve 1550 TL para ele geçirildi.

Ele geçirilen suç unsuru malzemelere el konulup ve Akçaabat Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile soruşturma kapsamında 3 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Firari durumda bulunan 1 şüpheli şahsın ise yakalama çalışmaları devam etmediği öğrenilirken operasyonda narkotik köpeği Çakıl’ın yine iyi bir iş çıkarıp uyuşturucuların yakalanmasında büyük bir rol oynadığı öğrenildi.