Bu kapsamda Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Genel Müdürlüğü ve PTT Kule A.Ş. arasında iş birliği protokolü imzalanacak.

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi, protokolün imzalanması için Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’e oy birliğiyle yetki verdi.

Mecliste görüşülen gündem maddesinde, “Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü ile PTT Kule A.Ş. arasında protokol imzalanması” konusu ele alındı.
Yapılacak kulenin içerisinde sosyal tesis olacağı belirtildi. Trabzon Boztepe Kulesi adı olacak kuleyi yapan firmanın İstanbul Çamlıca’daki kuleyi yapan firma olduğu kaydedildi.

RİSKLER VAR… REFARANDUMA GİTMELİ

Konuyla ilgili söz alan CHP Grup Başkan Vekili Cüneyit Zorlu, “Bu tür vericiler elektro manyetik dalgalarla yayın yapıyor. Yayını yapan antenlerden dolayı Zararı olmadığını söyleyenler de var ama risk olabilir. Halkın referandumuna girmesi gerektiğini öneriyorum. Çamlıca ile ilgili şikayetler ve sitemler var. Buradaki ruhsal bozukluklar, sinir bozuklukları, baş ağrıları gibi kanserin uğramadığı hiç bir ev yok deniyor çevresinde.
Orada yaşayan vatandaşlarla görüşülmeli. Burası bildiğim kadarıyla doğal sit alanı. Ulaşım alt yapı sorunu var. Mania bölgesi.. Mania bölgesi nedeniyle de görüş alınması lazım. Burada eğer yapılacaksa bizde bunun içinde olmak isteriz. Tugayın burada güvenlik kaygısı olmayacak mı? - Burada vatandaş ne düşünüyor. Orada yaşayan vatandaşların risk altında olduğunu düşünüyorum” dedi

TUGAY TAŞINACAK MI?

Yeniden Refah Partili Üye Mustafa Küçükibrahimoğlu, “Murat Başkan döneminde basına sızan Tugay Alanında olan bölgeyle ilgili büyükşehir belediyesinin yürüttüğü çalışma vardı. Askeriyenin orada kaldırılacağı Erdoğdu’ya gideceği söyleniyordu. O bölgede yaşıyorum. Son dönemde vericilerle alakalı çalışma var. Avrupa’da bir çok ülkede bunlar yasaklandı. Tugay’ın oradan taşınması ile ilgili çalışma var mı?

KULE İLE 2,5 VOLT METREYE DÜŞTÜ

Başkan Danışmanı Mustafa Yaylalı: “Sit alanı.. Her proje gibi bu proje de hem Tabiat Varlıkları hem de Kültür Varlıkları Komisyonuna gidecek. Mania ve güvenlik meselesinde. Biz bu protokolden sonra Kule A.Ş. Yetkilileri ve Ulaştırma Altyapı Bakanlığı yetkilileriyle konuyu sonuçlandıracağız. Mevut durumda bizim düşündüğümüz yükseklik var onda sorun teşkil etmiyor. Boztepe Projemiz devam ediyor” dedi.

Radyasyon meselesi ile ilgili olarak ise Yaylalı, Cüneyit Zorlu’nun bahsettiği verilerin 90’lı yıllardan 2000’li yılların başına kadar yapılan çalışmalar olduğunu kaydederken, "Çamlıca haklıkın şikayet ettiği dönemde şimdiki Çamlıca Kulesinin olduğu alanda 100’ün üzerinde verici vardı. Son ölçüm 2,5 volt metreye düşmüş durumda. Bizim mevzuatımızda kabul edilebilir sınırı 10 volt metre.. 5G teknolojisiyle daha ağır yükler getirecek. Biz bu kuleyi yüklerin azaltılması noktasında fırsat görüyoruz” dedi.

YENİ VERİCİ VE CİHAZ TAKILMAYACAK, OLANLAR BİR ARAYA TOPLANACAK

Başkan Ahmet Metin Genç de, “Murat Zorluoğlu başkanımız döneminde bizim Ortahisar Belediyesi olarak yaptığımız seyir terasının üstü ayrı proje olarak hazırlanmıştı. O etaplardan bir tanesindeyiz. Bu proje karşılığında orada askeriye ait arazi için, 20 konut 2 hangar karşılığında protokol yapılmıştı. 2 hangarın ihalesini başlattık. 20 konutun da ihale aşamasındayız. Burada da yeni bir verici veya cihaz takılması söz konusu değil. Orada hem görsel kirliliği hem de silüete halel getiren mevcut vericileri kulede toplayalım, güzel bir görüntü oluşturalım. Yapımı Kule A.Ş. tarafından yapılacak. Mutabakat sağladık. Hem seyir terasına anlam kazandıracak hem de Boztepe’ye simge olacak güzel bir eseri, şehrimize kazandırmak istiyoruz. Çekinceleriniz konusunda açıklığa kavuşturduk” diye konuştu.