Trabzonspor ligin 4. haftasında karşılaştığı Alanyaspor maçından mutlak 3 puan ile ayrılmak ve önceki 2 mağlubiyet serisini unutturmak niyetindeydi.
Taraftarların ve camianın, kadronun görece yeni bir kadro olması sebebiyle Trabzonspor tarihine zıt bir şekilde fikir birliğine vardıkları ''Sabır'' parolası dillerden düşmese de; herkesin istediği yegâne şey galibiyetti.

Fakat olmadı, olmadı...

Maça Süper Lig'e yeni çıkmış rakibi karşısında Trabzonspor ruhuna uzak bir görüntü ile başlayan Bordo Mavililer, Suk ile rakip kalede tehlike yaratmaya çalışsa da etkili olamadı.

 Bu etkisiz yüklenmelerin ardından da rakip son haftalarda süregeldiği üzere Trabzonspor'a yine jeneriklik bir şutla gol alttı. Tıpkı Gaziantepspor maçına, Osmanlıspor maçında olduğu gibi.

Savunma ve orta alanın kopukluğu, rakip futbolcu Emre Akbaba'ya adeta idman rahatlığında bir şut çıkarma şansı yaratınca, Akbaba affetmedi.

Adeta şoka giren oyuncular sahada ne yaptığını bilmez bir hale geldi.

Bocaladı, bocaladı ve kaçınılmaz son olan 2.golü kalesinde gördü.

Aslında bu golden sonra teknik direktör Ersun Yanal'ın yüz ifadesi olsun savunmaya serzenişi herşeyi anlatıyordu oysa.

Trabzonspor'un yediği gole rağmen üstündeki ölü toprağını hala atamamış olması, serinin devamını getirmesi bir yana fişi çekti.

Taraftar takımdan toparlanma beklerken, Bordo Mavili oyuncular bu beklentiyi üst üste hatalar ile karşılıyorlardı. Evet, futbol bir hata oyunu idi... Ve rakip Alanyaspor hatalarımızı affetmiyordu da.

Trabzonspor’un düştüğü zaman kalkmasını öğrenmesi gerekiyor.

Ersun Yanal'ın yaptığı değişiklikler de oyunun gidişatın da olumlu/olumsuz bir etki bırakmayınca Trabzonspor'a son darbe hiç beklemediği bir yerden geldi...

Sezon başında takımdan gönderilmesi için deyim yerindeyse seferber olunan Sefa Yılmaz, eski takımına karşı tabir-i caizse jeneriklik bir firikik golü attı...

İlerleyen günlerde neler olacağını bilemeyiz, fakat yapıcı olmayan eleştirilerin durumun vahametine olumlu bir katkı yapmayacağı aşikar.

Son cümle olarak Trabzonspor'un bir şans pırıltısına da ihtiyacı olduğu kesin.


Yoksa bu gidişle, Akyazı Stadı'nda açılış golünü Özer Hurmacı kaydedecek. Akhisar adına, Trabzonspor'a karşı...