Kayserispor deplasmanında galip gelememekten ziyade, Kayseri teknik direktörünün maç sonu açıklamaları üzdü Trabzonspor taraftarlarını… Süper Ligin bir asansör takımının teknik adamı, Trabzonspor’un kalecisine ‘bir puanı kurtarabilmek için’ zaman geçirdiği iddiasıyla tepki gösteriyor maç sonunda. Oysa bir hafta önce alınan Galatasaray galibiyetten sonra Tudor ne de güzel ağlamıştı kameralar karşısında!..

Kayseri deplasmanında Trabzonspor’un sahaya çıkan 11’ine baktığımızda Yusuf Yazıcı ve Castillo’nun rakibi imha etmesini bekliyorduk. Ancak bu oyuncuların yaşadığı formsuzluğa, maçın formada ismi Onazi’nin sakatlanıp çıkması da eklenince takımın ofans gücü çöktü, Akhisar karşısındakine benzer bir hezimetin ortaya çıkmasına ise savunma hattının gününde olması engel oldu adeta...

Maç sonu, ‘Trabzonspor bu sezon ilk kez gol yemedi’ açıklamasıyla bardağın dolu tarafına bakan Rıza Çalımbay ise 90 dakika boyunca takımını ateşleyecek hamleleri gerçekleştiremedi, saha kenarında maçı yeterince yaşayamadı. Bu arada ‘gol yememe’ durumunun da başarı olduğunu kabul etmeliyiz. Gelenden ‘4’ gidenden ‘6’ yiyen bir takımın 90 dakika boyunca baskı yediği karşılaşmayı kalesinde gol görmeden tamamlaması, Rıza Hoca’nın belli ölçüde mesafe alındığının göstergesidir esasında…

Ve gelelim işin can alıcı noktasına: Bu takım Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Başakşehir maçlarında yenilgi yüzü görmedi. Galatasaray’a ilk ve tek mağlubiyetini tattırdı. Fenerbahçe ve Başakşehir maçlarında galibiyeti kaçıran taraftı. Beşiktaş ile deplasmanda kafa kafaya mücadele etti. Hatta Trabzonspor maçından sonra Beşiktaş’ın soyunma odası karıştı, tekmeler havada uçuştu.

Peki, büyük takımlar karşısında gerçek kimliğini ortaya koyan Trabzonspor, Anadolu takımları karşısında nasıl oluyor da yokları oynuyor? Bence bu durumun sebebi motivasyon eksikliğidir. Bordo-Mavili oyuncular takımlarını ‘hedefsiz’ görüyor. İstanbul takımlarına karşı motive olup sahaya çıkarken Anadolu takımlarına karşı tükenmişlik sendromu yaşıyor.

İşte bu durumu ortadan kaldıracak, takıma her maçta kazanma arzusunu aşılayacak olanlar Başkan, Asbaşkan ve Teknik Adamdır. Muharrem Usta, Ahmet Çubukçu ve Rıza Çalımbay bu durumun sorumlusudur. Bu üçlü işlerini güzel yaparsa takımda işini güzel yapacaktır. Haydi şimdi görev başına: Ne yapın edin, bu takımı motive edin.