Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Trabzon Kent Konseyi tarafından düzenlenen Ulusal İklim Değişikliği ve Su Sempozyumu’nda 2 gün boyunca iklim krizi ve su konusu bilimsel çerçevede ele alındı.

Dün bu sayfada sempozyumun açılışında protokol konuşmaları ile protokol konuşmalarının ardından salonun boşluğundan dem vurmuştuk.

Dünkü konuşmalar sırasında ise salonun doluluğu önceki günküne nazaran daha iyiydi. Bu noktada birçok TİSKİ personelinin de sempozyuma katılımına ayrıca parantez açmak gerekir.

Bir nevi kendileri için eğitim niteliğinde olan sempozyumda TİSKİ personeli, bilim insanlarının iklim krizi ve su ile ilgili konuşmalarını dikkatli şekilde takip etti.

Zaten TİSKİ Genel Müdürü İbrahim Kul da sunumun başında TİSKİ personeline ayrıca değindiğini ifade edelim.

Ekran Resmi 2025 06 26 08.11.11

Dünkü konuşmalarda tabii ki en dikkat çeken isim İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu oldu.

Kadıoğlu, iklim krizinin Trabzon, Türkiye ve dünyaya etkilerini esprili bir şekilde, herkesin anlayacağı dille anlattı.

TİSKİ Genel Müdürü İbrahim Kul’dan ise daha çok TİSKİ’nin iklim krizi ile ilgili ne tür çalışmalar yürüttüğünü veya gelecekte neler yapılabileceğini duymak isterdik.

Ancak kendisi, öğrendiğimiz kadarıyla sunumunu normalden daha kısa tuttu.

Bu durumun nedeni de önceki konuşmalar sırasında sürelerin bir hayli aşılmasından kaynaklı olduğu ifade ediliyor.

Kul, konuşmasında sadece Trabzon'da yürütülen İleri Biyolojik Arıtma Tesisi ile ilgili kısa bilgiler verdi…

Trabzon’da yapılan bu gibi çalışmalar değerli.

Ancak bu çalışmalara sadece sınırlı bir kitlenin değil, halkın da katılımını sağlamak için ne gibi etkinlikler yürütülmeli, onun da üzerine kafa yorulmalı.

Çünkü sempozyumda iklim krizinde bireylerin de neler yapması gerektiği, herkesi bekleyen tehlikeler anlatılıyor.