Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Haziran ayı toplantılarında önemli gündem maddelerinden biri TRABİTAŞ A.Ş.’ye ait sermaye artırımı talebi oldu. Belediyeye bağlı olarak sosyal ve kültürel faaliyetler yürüten TRABİTAŞ’ın mali yapısının güçlendirilmesi amacıyla talep edilen bu artış, meclis üyeleri tarafından müzakere edildi.
Buna göre TRABİTAŞ’ın sermayesi 100 Milyon TL arttırılarak 451 Milyon TL’den 551 Milyon TL’ye çıkarılmasına oy birliği ile karar verildi.

Sermaye arttırımının gerekçesi olarak ise EYOF Parkında yer alan sosyal tesislerin yıkılarak yenisinin yapılması ve personel maaşlarındaki artışlardan dolayı yapıldığı belirtildi.

Maddeyle ilgili söz alan CHP Grup Başkan Vekili Cüneyit Zorlu, “TRABİTAŞ Sermaye arttırımını sanıyorum 2. kez yapıyoruz. Burada bir koordinasyonsuzluk olduğu belli. Tamam inşaat çalışması yapıyorsunuz ama personel giderleri de var. Program olması lazım bu konuda. 3 - 4. kez mi isteyeceğiz. 2. defa personel maaşlarından gelen farklar için sermaye arttırımı yapılıyor ve bu konu ile ilgili bir eksiklik var” dedi.

Başkan Ahmet Metin Genç de, “Bende sizinle aynı kanaatteyim. Yapacaksak 1 kez yapalım. TRABİTAŞ bina yapacaksa o yıl ön gördüğü harcamalar varsa 1 defa yapalım çıksın” dedi.

Ancak yapılan bilgilendirmede sermaye arttırımının Sermaye Sicil Gazetesinde yayınlanması için yapılacak serma arttırımının yüzde 25 kadarının nakit olması gerektiği ifade edildi. Yüksek miktarda yapılacak sermaye arttırımlarında yüzde 25’lik nakitin yüksek bir meblağ oluşturduğu bu nedenle de peyder pey sermaye arttırımı yapıldığı kaydedildi.