Bugün Ortahisar Belediye Mecisinin ilk bileşiminde gündem dışı söz alan CHP’li üyesi Cüneyt Zorlu, “Trabzonlu olarak şehrimizde belediyelerimize ait arsa ve mülklerin satılmasından hepimiz üzülüyoruz. Artık o aşamaya geldik ki mülk satarak yatırım yapma ve ayakta durma noktasına geldik. 

SAYMAKLA BİTMEYEN GAYRİ MENKUL SATILDI

İktidarınız döneminde hem Büyükşehir, hem de Ortahisar’da saymakla bitmeyen gayri menkul satıldı. 
Benim sorgulamak istediğim: Satılan ve karşılığında Ortahisar’a yapılanlara baktığımızda yetersizlikle görüyoruz. 

2 SATIŞTAN 715 MİLYON TL’LİK GELİR… 

Otopark 150 Milyon TL’ye satıldı. 565 milyona Otogar Arazisi satılığa çıktı. 715 Milyon TL oluyor. Bu iki mülkte, eski Trabzon’un şimdi ki Ortahisar’ın arazisinde.. 
30 Milyon Euro harcanarak alt yapı yaptırılıyor. Büyükşehir sanki hepsini harcıyor gibi algı yaratılıyor. Yüzde 20’sini TİSKİ karşılıyor. Her ay artan su fiyatları ile karşılama durumunda. Yüzde 15’ini Çevre Şehircilik hibesi. Yüzde 65’i Avrupa Hibesi.. 

YATIRIMLAR İÇİN YAPILAN İHALELER 400 MİLYON TL

Yatırımlar için toplamda yapılan ihaleler 400 milyon TL.. Az önce iki mülkten gelen para 715 Milyon TL.. 400 Milyon TL gider.. 
Bizim mülklerimiz satılarak bu gelirlerler elde ediliyor. 
Hazine’den de geliri var. TİSKİ en pahalı suyu satarak gelir elde ediyor. Ortahisar ilçemiz, kendi sınırları içindeki mülkleri ve hazine yardımları ile Büyükşehiri finanse etmek durumunda kalıyor” dedi. 

BİZDE YAPIYORUZ

Başkan Ahmet Metin Genç ise, ekonomik kriz ve pandemi sürecine dikkat çekerek, “Belediyelerin kendilerine gelir üretmesini, değerlendirme konusunda bu konuyu, ben makul bulanlardanım. Bu kurumun bugün yöneticisiyim yarın başka biri gelecek. Pandemi girdiğinden itibaren hiç bir kredi kullanmadık. Bugün varız, yarın koyuz. Kredi kullansak kullanırız. Ama geleceğe dair bu kurumu ya da bu kurumu yönetecek olanları sorumluluk, yükümlülük altına sokmak istemiyorum. O nedenle bu neviden arazi değerlendirmelerini zaman zaman bizde yapıyoruz” dedi.