Emekli bankacı ve aynı zamanda bir çay üreticisi olan, zaman zaman çayla ilgili yaptığı araştırmaları, yazılı ve görsel basında verdiği demeçleri, geniş arşivi ve istatistiki bilgileri ile bölgede tanınan ve sevilen bir kişilik olan Mustafa Yılmaz Kar, tamamen yaşanmış olayları anlattığı ‘Simena’nın Çay Bahçeleri’ isimli kitabı ile yazarlıkta da ne kadar başarılı olduğunu gösterdi.
Kar kitabında, çayın Türkiye’ye geldiği 1940’lı yılları ve o yıllardaki özellikle kadınların çektiği büyük sıkıntıları, ağır çalışma koşullarını ve o zor zamanlarda çayın ortaya çıkmasını, iş şartlarını azaltacağının söylenmesi üzerine kadınların çayı sahiplenmesini anlatıyor.
Kitabı ile ilgili görüşlerini aldığımız Mustafa Yılmaz Kar, “O dönemlerde insanlar mısır ve arpa ekerek geçimlerini sağlıyorlardı. Çay bitkisinin dikilmesi de hiç kolay olmadı. Oldukça hızlı bir biçimde yayıldı. Türk Çay Sektörünün bugün belli bir seviyeye ulaşmasında elbette Karadeniz insanının dere gibi akan alın teri vardır. Çay denilince akla kadınların gelmesi bu yüzdendir” dedi. 
Bu güne kadar 28 ülke gezen, çayla ilgili birçok araştırma yazısı, çeşitli dergilerde makaleleri bulunan 68 yaşındaki Mustafa Yılmaz Kar’ın, 2 yılda kaleme aldığı ve bir ay önce raflardaki yerini alan 300 sayfalık eseri Lora Yayıncılık’tan yayımlandı. Doç. Pelin Aykut’un editörlüğünde ilk etapta 500 adet basılan kitabın sayfa ve kapak tasarımı ise Ahmet Çağrıcı’ya ait.

Mustafa Yılmaz Kar, çayın bölgede bıraktığı etkileri ise bir sonraki eserde kaleme alacağını belirterek ikinci kitabın da müjdesini vermiş oldu.

*Simena: Of’un Bölümlü köyündeki bir bölgenin adıdır. Aynı zamanda bana doğru anlamına gelir.