Galatasaray maçına bakıyorum da müthiş performans gösteren bir Trabzonspor sahadaydı ve 4-0 kazanıp çok farklı galip gelmişti. Doğal olarak Artemiz Alanyaspor maçının çok rahat geçeceği yorumlanıyordu. Fakat evdeki hesap maalesef çarşıya uymadı. Trabzonspor karşılaşmanın hemen başında yediği şok golle adeta şoke olurken toparlanmakta çok zorlandı.

İlk yarıda Alanyalı Merih ve Efecan harika oynadılar. Trabzonspor 11’ine neredeyse adım attırmadılar. Özellikle Merih hem gol attı, hem de bordo-mavililerin birkaç net gol pozisyonunu da keserek büyük iş yaptı. Trabzonspor’un usta ayaklarından Sosa, Nwakaeme ve Yusuf Yazıcı üçlüsü etkisiz hale getirilirken, Ceyhun Gülselam’da uzaktan sert şutlarıyla Trabzonspor’u rahatsız etti. Yine de ilk yarının son 20 dakikalık bölümünde Fırtınada Rodellega ve Olcay Şahan’ın kaçırdıkları saç baş yolduran cinsteydi.

Şimdi asıl konuya gelelim. Merih’in attığı gol öncesi Novak’ın Baiano’ya faul yaptığı Halis Özkahya tarafından karara bağlandı ama alakası yoktu. Bence çelmeyi Novak değil, Baiano taktı ama faulü alan taraf Alanyalılar oldu, Merih’in de kafa golü geldi. Yazık değil mi? Neyse, ikinci yarıya Trabzonspor fırtına gibi başladı. 47’de Pereria’nın kaçırdığı net gole insanın içi yanıyor. Ünal Karaman’ın oyuna müdahalesini bekliyorduk ki, Olcay Şahan’ın kenara alınması doğru hamleydi. Abdülkadir’in oyuna girmesiyle Trabzonspor’un daha fazla gol pozisyonlarına girmesi takımın bir anda havasını değiştirir gibi oldu. Galatasaray maçının yıldızı Nwakaene’de Karaman tarafından kulübeye davet edilerek, Vahit Amiri’ye görev verildi. Bu da doğru bir karardı. Ünal hoca şunları yapamadı, saha içinde taktik varyasyon üretemediği gibi kanat organizasyonları hiç olmadı.

Kısacası Trabzonspor’un, Alanya maçındaki oyun tarzını hiç beğenmediğimi söylemek istiyorum. Çok karışık oynadı bordo-mavililer. Vahit Amiri ve Ekuba’nın büyük hareketlilik getirdiği bordo-mavililerin beceremedi tek bir iş kalmıştı o da gol atmak, ama olmayınca da olmuyor işte. Sonuç olarak, Trabzonspor’un nasılsa yener dediği Alanya’ya mağlup olması büyük hayal kırıklığıdır ve hiç hesapta olmayan bir mağlubiyettir, büyük ders çıkartılması gerekmektedir. Yoksa, bu ite kaka gitmeyebilir.

Burak Yılmaz konusuyla ilgili de yorumum şudur, geçen sezon tek bacağıyla ve sakat haliyle 23 gol attığına göre kral yeniden sahneye dönmeli ve gollerine kaldığı yerden devam etmelidir. Sonuçta Burak Yılmaz Trabzonspor takımında kaldıysa kendisine yeniden şans verilmelidir. Nedeni Alanyaspor maçında çok goller kaçtı, demek ki Burak’sız bu iş olmayacak. Yönetim ve Ünal hoca Burak’ın yeniden havaya sokmalıdır. Yöneticilik bunu gerektirir diye düşünüyorum.