Burun estetiği yaptırdıktan sonra dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Bu noktalara dikkat edilmediği takdirde kalıcı hasarlar meydana gelmesi ve burnun istenilen gibi olmaması olası bir durumdur. İlk dikkat edilmesi gereken şey yeme içmedir. Burun estetiği yaptırdıktan yaklaşık olarak dört saat kadar sıvı kesinlikle tüketilmemelidir. İhtiyaç duyulduğunda sadece bir bezden yardım alınarak dudak nemlendirilmelidir.

İşlem sonrasında kesinlikle yan pozisyonda yatılmamalıdır. İyileşme süreci boyunca dik yani sırt üstü olarak yatılması gerekir. Herhangi bir zararın meydana gelmemesi için iyileşme süreci tamamlanasıya kadar ağır egzersiz ya da ağır bir spor yapılmamalıdır. İyileşme süreci tamamlanmadan, yani bir ay kadar bir süre geçmeden kesinlikle havuz veya denize girilmemelidir. Her zaman için güneş kremleri kullanılmalıdır. Bir darbe veya sıkıştırma hapşırma gibi durumlarda dikkatli olunmalıdır

Burun Estetiği Nedir?

Burun estetiği herhangi bir şekilde kişinin burnundan memnun olmadığında yapılan bir işlemdir. Halk arasında burun estetiği olarak geçerken, doktorlar rinoplasti işlemi derler. Burun estetiği sadece fiziksel olan rahatsızlıklardan kaynaklı değil sağlık sorunlarından dolayı da yaptırılabilir.

Bu sağlık sorunları genel olarak, nefes -alamama, nefes alırken sıkıntı çekme burun içerisine zarar veren yaralanmalardır.

Burun Estetiği Nasıl Yapılır?

Burun estetiği, doktorlar tarafından yapılan bir uygulamadır. Nasıl yapılacağı ameliyatın içeriğine göre değişir. Örneğin; sağlık problemleri için yapılan burun ameliyatları ile fiziki hal değişikliği için yapılan burun estetiklerinim yapılışı aynı değildir. Genel olarak burun estetiği yapılmak istendiğinde doktor ile görüşülür. Doktor istenilen ve gerekli olan bütün testleri yaparak ameliyat için uygun olup olmadığınızın kanısına varır. Ardından istediğiniz şekil belirlenir ve doktorunuz sizlerle ameliyat sırasında gelişebilecek risklerden söz eder. Ardından kişi ameliyata alınarak işlemleri gerçekleşir.

Çok riskli bir işlem olduğu için kesinlikle burun estetiği fiyatları uygun diye bir seçim yapmamanız gerekir. Burun estetiğinin nasıl yapıldığını iyi bilen kişiler tarafından ameliyat edilmek daha sağlıklı sonuçlar verir.

Burun Estetiği Kimlere Uygulanır?

Burun estetiği herhangi bir şekilde sağlık problemi olan bireylerde yaş farkı olmadan uygulanır. Fakat estetik açıdan yaptırılmak isteniyorsa on yedi yaşından itibaren yapılır. Kadın erkek ve çocuklara uygulanabilir bir işlemdir.

Yaptıracağınız yere göre veya estetik durumuna göre burun estetiği fiyatları değişiklik değişir. Genel olarak kişinin burnunda bir yamukluk şekil bozukluğu varsa kemer gibi unsurlar burnu farklı gösteriyorsa uygulanır. İşlem öncesi tüm tetkikler yapılmalıdır.

Burun Estetiği Yöntemleri Nelerdir?

Burun estetiği uygulamasının bilinen iki yöntemidir. Bu yöntemler açık burun estetiği ve kapalı burun estetiğidir.  Açık burun estetiği işleminde, delik arasında bulunan alandan bir işlem yapılır. Herhangi bir şekilde iz kalma durumu söz konusu değildir. İşlem sırasında burun bölgesine kesi atılır. Bu kesi iyileşme döneminde iz bırakmadan geçer. Genel bir anestezi kullanıldığı için acı durumu oldukça azdır. Sık tercih edilen burun estetiğinden birisidir.

Bir diğer yöntem, kapalı burun estetiğidir. Açık burun estetiğinden farkı, işlemin içeriden halledilmesidir. Onun dışında herhangi bir farkı bulunmamaktadır. Açık veya kapalı burun estetiği fiyatları için mutlaka araştırma yapılmalıdır.

Burun Estetiği Fiyatları

Burun estetiği işlemlerinde fiyatlar oldukça değişiklik gösterir. Bunun sebebi, ilk olarak kullanılan yöntemlerdir. Yöntemlerin yani işlemin açık veya kapalı bir şekilde gerçekleşmesi fiyatta değişikliğe yol açar. Aynı zamanda estetik açıdan veya sağlık sorunundan kaynaklı olarak yapılan işlemlerde de fiyat farklı görülür. Burun estetiği fiyatları için mutlaka yapılacak olan merkezden bilgi alınmalıdır.

https://www.seckinulusoy.com/burun-estetigi/ hakkında bilgi için hemen tıklayın.