Adet söktürücü ilaçların kullanımı konusunda kadınlar hekimlerin reçete ettiği ilaçları kullanmaları, kendi başlarını da kullanım yapmamaları gerekmektedir. Çünkü içeriğinde hormon bulunan bu ilaçlar kadınların doğal döngülerini bilinçsiz kullanımda bozabilmektedir. Aşağıda sizlere hekimler tarafından en çok reçete edilen adet söktürücü ilaç isimleri ve fiyatları hakkında bilgiler verdik.

Adet Söktürücü İlaç İsimleri ve Fiyatları

Aşağıda yer alan ilaçları hekim kontrolü altında kullanmanız gerektiğini önemle hatırlatırız.

1-) Lutenyl 5mg tablet fiyatı ve kullanımı Lutenyl 5mg tabletler halinde şuanda piyasada bulunmaktadır. Kullanım amacına bakıldığında kadınların progesteron eksikliğinden dolayı şu durumlarda; fonksiyonel olan kanamaların oluşması, şiddetli biçimde adet ağrıları olması östrojen ile birlikte kombine biçimde kullanılabilmektedir. Lutenyl 5mg tablet fiyatı 11.28 TL olarak piyasada bulunmaktadır.

2-) Cyclo-Progynova Draje İlacın etken maddesine bakıldığında norgestrel ile estradiol olduğunu görülmektedir. Kadınlarda oluşan östrojen hormonu eksikliği tedavisinde kullanılmakta. Adet düzensizliği yada menopozun neden olduğu östrojen eksikliklerinde reçete edilir. Kullanımı uzman hekimin reçete ettiği biçimde olması gerekmekte. Bol su ile ağız yolu ile alınmalı, her gün aynı zamanda alınmalı, Cyclo-Progynova Draje adet kanaması başladıktan sonra reçete edilmişse adetin 5. Gününden itibaren kullanılmaya başlanmalıdır. İlaç alınmaya başlandıktan sonra ki 11 gün beyaz tabletler alınmalı, sonra gelen 10 günse her gün bir tane açık kahverengi tabletler alınmalıdır. Kutu bittikten sonra 7 gün ara verilir ve yeni kutu başlanır. Adet kanaması sıklıkla ilaca ara verilmesinin ardından 3-4 gün içinde başlar. Cyclo-Progynova Draje Fiyatı : 8.60TL

3-) Tarlusal 5mg Tablet ve Kullanımı Tarlusal 5mg tablet kullanımı uzman hekim tarafından reçete edildiği şekilde kullanılır.

Tarlusal 5mg Tablet Bazı Yan Etkilere Neden Olabilir?

Dilde şişme, karı ağrısı, yüzde şişme, nefes alıp vermede zorluk, boğaz şişmesi olması halinde acilen doktorunuz ile iletişime geçiniz. Damarlarda veya akciğerlerde herhangi bir pıhtı olursa buda damarlarda iltihaplanmaya neden olacaktır. Depresyon, halsizlik, bitkinlik, yüksek ateş, mide bulantısı, göğüs ağrısı gibi yan etkiler olabilir ve az görülen yan etkiler arasındadır. Bu gibi yan etkiler durumunda acilen doktora başvurmak gerekir. En fazla görülen yan etkileri ise asabiyet, halsizlik ve uykusuzluk. Tarlusal 5mg ilaç fiyatı 5.95 TL olarak belirlenmiştir.

4-) Duphaston 10mg Tablet

Duphaston şu hastalıklarda kullanılmakta; endometrioz, şiddetli adet ağrıları, adet düzensizliği, düşük riski durumlarında kullanılmaktadır. Duphaston 10mg 20 tablet : 10.80TL

Adet Söktürücü İlaçlar Nasıl Adet Olmayı Sağlar

Adet söktürücü ilaçlar kadınların her ay gördükleri adet döngülerini içerisinde bulunan hormonlar ile taklit ederek çalışmaktadır. Adet dönemine bakıldığı zaman iki ana kısımdan olduğu görülür. Birinci kısımda östrojen hormonu daha fazladır, ikinci kısımda ise progesteron daha baskın gelir. İkinci kısımda progesteron baskın haldeyken düşüş yaşaması adet kanamasının başlamasını sağlar. Piyasada bulunan bütün adet söktürücü ilaçlar aslında kadınların adet döngülerini taklit ederek adet düzensizliği sorununu tedavi ederler. İlaç ile birlikte progesteron hormonu vücuda giriş yapar, ilaç kesildiğinde ise progesteron hormonundan düşüş olur ve adet kanaması başlar. Adet söktürücü ilaç kesildikten 3-4 gün sonra kanama başlar. Bir çok kadın adet söktürücü ilaç isimleri konusunu araştırmakta ve bu yönde bilinçsizce kullanım yapmaktadır. Bir kadın hastalıkları ve doğum uzmanına başvurarak güvenli şekilde bu ilaçlar kullanılabilir.