Türkiye’de özellikle kadınlar tarafından ilgi gören ve toptan ürün konusunda çok tercih edilen alanların başında ise bijuteri geliyor. Toptan bijuteri ürünleri satın almak ciddi bir fiyat avantajı sağladığı için, hem mağazalar üzerinden satış yapanlar hem de e-ticaret siteleri yöneticileri için çok kârlı bir işlem. Bununla birlikte en önemli konulardan biri ürün kalitesi. Bu sektörde yeni olan kişiler için ya da ürün kalitesi konusunda endişesi olanlar için, toptan bijuteri ürün alırken nelere dikkat edilmeli sorusunu, toptanci.com firmasının kurucusu yanıtladı.

Ürünün kullanım ömrüne dikkat edilmeli

Toptan ürün konusunda birçok bijuteri seçeneğinin yer aldığı Toptancı.com firmasının kurucusu, ürün kalitesi konusunda dikkat edileceklerle ilgili şunları söyledi:

Türkiye’de bijuteri ürünlerine ilgi oldukça fazla. Hem perakende mağazalarında hem de online satış kanallarında en çok satılan ürünler içinde kolye, yüzük ya da küpe gibi modeller yer alıyor. Bununla birlikte hangi kanaldan satış yapılırsa yapılsın, en çok dikkat edilecek konuların başında ürünlerin kaliteli olması geliyor. Peki alıcılar bunu nasıl anlayabilir? Her şeyden önce ürünün kullanım ömrü uzun olmalı, bu en önemli kalite göstergesidir. Genellikle bijuteri ürünlerinin kullanım ömürleri kısa olarak görülür ancak kaliteli ürünler tercih edildiğinde böyle bir şey söz konusu olamaz. Toptan kolye satın alırken ya da diğer toptan seçenekleri incelerken, satıcı ile ürünün kullanım ömrü konusunda görüşülmeli. Toptancılar, kalitesine ve uzun ömürlü yönüne referans oldukları toptan bijuteri ürünlerini satmalı.

Üründe kararma olmamalı

Toptan ürünler konusunda dikkat edilecek en önemli şeylerden biri de ürünlerin kararmayan bir yapıda olması. Toptan yüzük ya da toptan kolye satın alırken, ürün özellikler iyi incelenmeli. Altın ya da gümüş renginde toptan takı ürünlerinin kararması genellikle çok yaygın görülen bir durum. Elbette ki altın ya da pırlanta ürünler dahi uzun yıllar boyu kullanıldığında bir noktada kararma yapabiliyor. Buna karşın, kaliteli bijuteri ürünleri  tercih edilerek, kararma olmayan ürünler satın alınmalıdır. toptanci.com olarak bu dikkat ettiğimiz konuların başında geliyor. Milyarlarca liralık bir satış hacmi olan bijuteri gibi bir alanda, Türkiye üretimi ürünler kalitesi ile birçok ülkede dikkat çekiyor. Toptan bijuteri almayı düşünen dükkan sahipleri ve internet girişimcileri de, ürünlerde kararma olmayan, uzun süre kullanılabilen seçenekleri tercih etmeli. Ek olarak bijuteri ürünlerinde bazı aksesuarlar ve parçalarda darbeler durumunda düşmeler olabiliyor, bu konuda ise hem böyle bir olasılığın olmadığı güçlü ve kaliteli ürünler tercih edilmeli, hem de müşteriler bu konuda bilgilendirilmelidir.

Hakkari Objektif Haber