Evinize renk katacak birbirinden güzel çiçeklere bakmak sanıldığı kadar kolay değildir. Ancak bazı çiçek türleri diğerlerine göre daha az bakım gerektirir. Sukulent, orkide, bonsai, lilyum, begonya, sardunya evde bakımını kolayca üstlenebileceğiniz çiçeklerden bazılarıdır.

Sukulent

Kaktüs familyasına ait sukulent bitkisi güzel görüntüsü ve uzun ömürlü bir bitki olması sebebiyle evlerde oldukça tercih ediliyor. Dekoratif amaçlı da kullanabileceğiniz sukulent bitkisinin bakımı da oldukça kolay. Farklı renk ve çeşitte bulabileceğiniz sukulent bitkileri genel olarak fazla suya ihtiyaç duymazlar ancak mutlaka güneş alabileceği bir yerde konumlandırılmalılardır. 

Orkide

Evde bakımı oldukça kolay olan bir diğer bitki ise orkidedir. Yılda en fazla 2 defa çiçek açan orkideler doğru bakım ile çok uzun süre yaşayabilirler. Orkidenizin uzun ömürlü olmasını istiyorsanız 15 – 30 derece sıcaklığında, direkt olarak güneş ışığı almayan bir yerde orkidenize evinizde güzel bir yer ayırmalısınız. Evinize tazelik ve renk katacak orkidenizi haftada bir gün sulamanız yeterli olacaktır. İsterseniz sulama işlemini haftada iki gün ½ ölçek olarak da gerçekleştirebilirsiniz.

Bonsai (Bonzai)

Minyatür ağaçlar olarak da bilinen bonsai bitkileri dekoratif görünümleri ile her evin vazgeçilmezleri arasında. Bakımı kolay olan bu bitki türünü evinizde rahatlıkla bulundurabilirsiniz. Bonsai bitkisi sıcak havalarda 2 günde bir soğuk havalarda ise 3 günde bir sulanmalıdır ve sulama işlemi toprak hacmine göre yapılmalıdır. Toprağın tamamı ıslak değil, nemli olacak şekilde sulanmalıdır. Bonsailerin bulunması gereken oda sıcaklığı ise sahip olduğunuz bonsai çeşidine göre değişiklik göstermektedir. Doğru budama ve sulama işlemi ile çok uzun süre yaşayacak birbirinden renkli bonsailer ile evinize renk katabilirsiniz.

Lilyum (Zambak)

Ferahlığı ve temizliği yansıtan kokusu ile evlerde en çok tercih edilen çiçeklerden biri de lilyum yani zambak çiçeğidir. Genellikle beyaz, sarı ve pembe tonlarında bulunan lilyum çiçeğinin bakımı da oldukça kolay. 20 – 26 derecelik oda sıcaklığına ihtiyaç duyan lilyum çiçeği yaz aylarında her gün sulamaya ihtiyaç duyacaktır. Evde lilyum çiçeği bakımında dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta ise toprak seçimidir. Lilyum toprağının yarısı torf ve perlit toprağı karışımı, diğer yarısı ile bahçe toprağından oluşması durumunda lilyumunuz daha uzun ömürlü olacaktır.

Bakımı oldukça kolay olan bu bitkileri kendiniz için tercih edebileceğiniz gibi özellikle anneler günü, sevgililer günü gibi özel günlerde sevdiklerinize hediye olarak da tercih edebilirsiniz. Klasik saksı çiçeklerine alternatif olarak tercih edebileceğiniz bu çiçeklerle sizin veya sevdiklerinizin evine renk ve tazelik katabilir, www.tazecicek.com ile sevdiklerinizi özel günlerinde mutlu edebilirsiniz.