Fakat hep sezonda gelip 1-2 gün merkezde takılıp geri dönüyordum. Bu sefer bu ön yardımı kırmak istedim. Biraz araştırma yaptığımda Bodrum’un en güzel yerlerinin eşsiz koyları olduğunu fark ettim. Koylarını en güzel tekne turu ile keşfedebilirdim. Fakat Bodrum’da çok fazla tekne turu var. Uygun yerel bir firma turu buldum. Adı Easy Book Tours. Bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine aslında iletişime geçtim. İnternetteki yorumları hoşuma gitmişti. Aradığımda benimle çok iyi ilgilendiler. Kafamda ki ön yargıları telefonda biraz olsun kırdılar. Artık her sene de aynı firma ile turlara katılmaya devam ediyorum. İnternet üzerinden biletinizi aldığınızda adınızı soyadınızı veriyorsunuz. Yerinizi rezerve ettirmeniz gerekiyor. Ödemeyi de tur günü teknede yapıyorsunuz. Önden kapora istemiyorlar.

Bodrum tekne turu diye düşündüğünüzde aslında bir tekne ve bir kalkış noktası bulunmuyor çünkü Bodrum çok büyük ve dağınık bir yer. Her teknenin kalkış noktası farklı. Ayrıca her teknelerin konsepti de farklı olabiliyor. Bu yüzden ne istediğinize iyi karar verip iyi araştırma yapmak gerekiyor. Bu noktada bana Easy Book Tours bana çok yardımcı oldu. Kimi tekne her şey dahil konseptli hizmet verirken, kimisi de sadece öğle yemeği dahil olabiliyor. Bazı teknelerde köpük partisi olurken bazıları ise daha sakin olabiliyor. Ben bunları ilk öğrendiğimde kafam çok karışmıştı ve ne istediğimi bilememiştim. İstediğim tur aslında daha sakin ve ucuz olmasıydı. Ben en çok tercih edilen bir turu tercih ettim. Tercih etme sebebim orada ki koyların beni çok cezp etmesiydi. Kalabalık olsa bile o koyları görmek istedim. Köpük partileri ile ilgilenmediğim için o tur seçeneklerini kafamda elemiştim.

Bodrum merkez kalkışlılarından en çok tercih edilen tekne turu Karaada Tekne Turu. Bu tur Halikarnas Limanından geçiyor. Bodrum günlük tekne turunun kalkış saati 11:00’dır. Ben 10:30’da tekneye varıp yer kaptım, benden önce gelenler bile vardı. Dönüş saati 17:00. Yaklaşık 6 saat boyunca teknede olduğum için tekneden indiğimde hala sallanıyordum. Farketmeseniz de çok yoruluyorsunuz. Çok fazla güneşten yanıyorsunuz. O yüzden yüksek dereceli güneş kremi getirmeyi ihmal etmeyin. Bodrum günlük tekne turuna öğle yemeği ızgara tavuk, makarna, salata ve meyve ile ikramlar dahil sadece içecekler ekstra ücrete giriyor. İçecek fiyatları çok pahalı değil. Bira 40 lira, Kutu Kola, Fanta, Sprite 12-15 lira. Su 4-5 lira arası değişiyor.

olarak bu rota oldukça güzel bence.  Karaada Sıcak Su Mağarası, Akvaryum Poyraz Koyu, Kumluk, Kızılburun ve Dalgıç Burnu. Her durakta 30 dakika ile 1 saat arası yüzme molaları veriliyor. Tekneler genelde 70-80 kişilik. Gelen kitle genelde gençler ve aileler. Köpük partisi istiyorsanız bu turda maalesef bulamayacaksınız. Müzik fazla yüksek ve seste gümbürtü şeklinde değil. Aslında tam kafa dinleyebileceğiniz, güneşlenip keyifli zaman geçirebilirsiniz. İş hayatı zaten çok tempolu sakinlik arayanların kesinlikle gitmesi gereken bir tur.

Bodrum Tekne Turu fiyatlarından bahsedecek olursak 2022 yılında kişi başı ücret 130 lira. Eğer  6-12 yaş arası çocuklarınız varsa 65 lira, 0-6 yaş arası çocuklara tur ücretsiz.

Favori durağım Akvaryum Poyraz Koyu. Duru, temiz bir su ve içinde ki balıkları rahatlıkla görebiliyorsunuz. Ben buranın manzarasına aşık oldum. Yanıma su altı kameramı aldığım için muhteşem görüntüler çektim.

Çok tercih edilen bir tur olduğu için hem tekneler hem de koylar kalabalık olabiliyor. Sakin, az kişili tur yapmak isteyenler için tercih etmemesi gerekiyor. Fiyat olarak Bodrum Tekne Turu’nun en ucuz turu bu.