CHP Ortahisar Belediye Başkan adayı Salih Akyüz, bugün düzenlediği basın toplantısında vizyon projelerini açıkladı. 2 adet vizyon projesini açıklayan Akyüz, Akyazı Dolgu alanı ve ardından Beztepe’de Şelale Projesi büyük heyecan yarattı. Akyazı’da dolgu alanında sadece stat olmasından dolayı yılda 20 gün kullanıldığına dikkat çeken Akyüz,  “Kullandığımız Akyazı Dolgu alanı.. içinde stat var. O kadar büyük alan… Yılda 20 gün kullanılıyor..

Bu bir önerme proje. Bunu kimin yapacağı önemi yok. Bunun için para lazım değil. Bunu kendi yatırımcısıyla ... Bu avam proje. Prestij projesi olur. Ulusal proje yarışmasıyla elde ederim. Oturup en iyisini bu şehrin yaşayanları olarak en iyisini seçeriz. Turizm için de çok büyük çekim alanı olur. Hemen yapılabilir. Hiçbir engeli yok. Zihniyet değişikliği lazım.. Birde eskiye atıf yaparsak, Karayollarından deniz üstünde kent görüyorduk. Bunu yine kısmen bu şehirde görebiliriz, Şehrimizi karşımıza alıp güzel bir akşam çayı içebiliriz…” dedi.

Boztepe’de yapılacak Şelale Projesini de açıklayan Akyüz, yılda 1 milyon turist hedeflediklerini kaydetti. Akyüz, “Bu odak oluşturacak. Markalar var, Trabzonspor, Atatürk Köşkü, Sümela Manastırı.. Bu da şehre renk katacaktır. Dünyada örneği çok yok. Adını çok duyuracağına inanıyoruz. İnsanlar kendi orada sahip oldukları mülkleri yenileyecek, değiştirecekler. O alana doğru turizme katkı olacak. Kendiliğinden artı potansiyel gelecek diye düşünüyoruz.

1 MİLYON TURİST.. Trabzon’da 1 milyon turist hedefliyoruz. 1 milyon turist demek 25 bin insana yeni kaliteli iş imkanı demek. Kendi kaynaklarımızı doğru kullanmak zorundayız.

KADROMUZDA BAKANLIK YAPABİLECEK… Biz bir yolu çıktık. Gerçekten çok iyi kadromuz var. Hepsi mesleklerinde zirveye gelmiş insanlar. Bu şehrin tanınan yüzleri.. Kadromuzda Türkiye Cumhuriyeti devletinde en az 2 -3 tane bakanlık yapabilecek arkadaşlarımız var” diye konuştu.