CHP Trabzon İl Başkanı Mustafa Bak, AKP iktidarının ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD ve İsrail’in İran’a saldırılarına sessiz kalmasına tepki gösterdi. Bak, “Milletin Ramazan ve iftar samimiyetini sorgulayan AKP’nin Trabzon’daki temsilcilerine sesleniyorum; Mübarek Ramazan ayında Müslüman bir ülke bombalanırken, 168 kız çocuğu öldürülürken hiç mi vicdanınız sızlamıyor? Neden hala sessizsiniz? Kimden korkuyorsunuz? Açıklama yapmak için talimat mı bekliyorsunuz?” dedi.

CHP İl Başkanı Mustafa Bak, ABD ve İsrail’in İran’a yaptığı saldırıları kınayan bir açıklama yaptı. AKP iktidarının bu saldırılar karşısındaki suskunluğu ve çelişkili ifadelerinin Türk Milleti tarafından ibretle izlendiğini dile getirdi. AKP’nin Trabzon’daki siyasetçilerine sert sözlerle yüklenen Bak, “Milli ve manevi değerleri sömürüp, perdenin arkasında her türlü kirli ticaret ve işbirliği yapmak artık bunların yegane siyaset tarzı haline gelmiştir. Bu toplum bunların ikiyüzlülüğüne alışkındır. Nitekim İran’a yapılan saldırılar sonrasında AKP ve Erdoğan net olarak tavrını ortaya koyamadığı gibi AKP’nin Trabzon’daki siyasetçileri de sessizliğe gömülmüştür. Sayın İl Başkanı Sezgin Mumcu, Sayın Ortahisar İlçe Başkanı Seyit Hisoğlu, arada sırada Trabzon’a uğrayan AKP Trabzon Milletvekilleri, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ahmet Metin Genç, Mübarek Ramazan ayında Müslüman bir ülke bombalanırken, 168 kız çocuğu öldürülürken hiç mi vicdanınız sızlamıyor? Neden hala sessizsiniz? Neyden ve kimden korkuyorsunuz? Açıklama yapmak için talimat mı bekliyorsunuz? CHP’nin ve Türk Milletinin tavrı nettir ve halkımız, komşumuz İran’a yapılan saldırıların karşısındadır. İktidar temsilcilerinden de aynı samimiyeti görmek istiyoruz” dedi.
“MİLLETİMİZ, AKP’NİN İRAN KONUSUNDAKİ SUSKUNLUĞUNU İBRETLE İZLEMEKTEDİR”
AKP iktidarının ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın milli ve manevi değerleri sürekli istismar ettiğini, kutsal değerleri siyaset malzemesi haline getirdiğini söyleyen Bak, “İşine geldiğinde ‘ümmet’ lafını ağzından düşürmeyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin’e bombalar yağarken, orada barbar bir soykırım uygulanırken Siyonist İsrail ile ticaret yapmayı sürdürdü. Defalarca suçüstü yakalanmasına rağmen hep inkar etti ama milletin tepkisine direnemeyince, “Gazze soykırımına tepki olarak İsrail ile ticari ilişkileri tamamen durdurduk. 9,5 milyar dolarlık ticaret hacminden vazgeçtik" demek zorunda kalmadı mı? Filistin konusunda ikiyüzlü bir siyaset izleyen AKP iktidarının, bugün komşumuz İran’a ABD ve İsrail tarafından yapılan saldırılara karşı da suskunluğu ve çelişkili ifadeleri, milletimiz tarafından ibretle izlenmektedir” dedi.
“ERDOĞAN SESİNİ ÇIKARAMIYOR ÇÜNKÜ İKTİDARINI ABD VE YAHUDİ LOBİLERİNE BORÇLUDUR!”
“İşte aynı Erdoğan ve AKP, İran konusunda da net bir tavır ortaya koyamıyor. Neden? Çünkü AKP’yi iktidara ABD ve Yahudi lobileri getirdi!” diyen Başkan Bak, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Erdoğan iktidarını onlara borçludur ve onların istemediği bir şeyi yapamaz! Perdenin önünde lafta ‘asıp kesse de’, arka planda İsrail’in ve ABD’nin istemediği bir şeyi yapamaz! 2003’te, “İsrail devletinin yaşama hakkını kimsenin tehdit etmesine Türkiye razı olmayacaktır” diyen Erdoğan, bütün iktidarı boyunca bu sözünün gereğini yerine getirmiştir. Bölgemizde, AKP iktidarında kan, gözyaşı ve kaos hakim olmuştur! İran, aynı inancı, aynı kültürü, aynı coğrafyayı paylaştığımız, bin yıllık komşumuzdur. Türkiye’yi yöneten AKP iktidarı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tavır gösteremese de, Türk Milletinin tavrı nettir! Milletimiz 7’sinden 70’ine, sağcısından solcusuna, kadınından erkeğine, bu zalim, bu barbar saldırıların karşısında ve İran halkının yanındadır!”

“TÜRKİYE İLE İRAN’I KARŞI KARŞIYA GETİRMEYE YÖNELİK ALGI ÇALIŞMALARINI DİKKATLE VE İBRETLE İZLİYORUZ”
“Son günlerde Türkiye ile İran’ı karşı karşıya getirmeye yönelik algı çalışmalarının yapıldığını ibretle ve dikkatle izliyoruz! Herkes ayağını denk alsın, bu millet, Türkiye’yi komşularına karşı ABD ve İsrail safında savaşa sokacak bir yönetimin aklını başından alır, onu tükürüğüyle boğar! Konuşurken mangalda kül bırakmayan AKP’lilere sesleniyorum, hani neredesiniz? Küçücük çocuklar öldürülüyor, hiç mi vicdanınız sızlamıyor? Herkes ayağını denk alsın! Bu millet, bu barbar, emperyalist saldırgan politikaların saldırıların nihai hedefinin Türkiye olduğunu çok iyi bilmektedir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin dış politikasının temel dayanağı, Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Yurtta barış, cihanda barış’ sözüdür. Bizler, AKP’nin, Türk Milletinin vicdanına ve Devlet geleneklerimize uymayan, ‘1 koyup 3 almaya yönelik’ dış politika anlayışını reddediyoruz. Bölgemizde emperyalist saldırı derhal durdurulmalı, barış ve istikrarı tesis edecek adımlar da Türkiye’nin öncülüğünde acilen atılmalıdır. Kahrolsun ABD emperyalizmi, kahrolsun ırkçı Siyonist İsrail, yazıklar olsun bunlara susanlara ve teslim olanlara!”