Ünal Karaman hocayı anlıyorum, rotasyon yapmak zorunda kalıyor ama bu kadar radikal rotasyona gerek yoktu diyorum.

Beşiktaş maçını kazanan kadrodan tam 4 oyuncu birden değiştirmek hatta oyuncuların mevkilerinde dahi oynama yapmak büyük riskti. Örnek verelim.

Hüseyin Türkmen sağbek, Abdülkadir Parmak sağ açıktı ama aklı hep orta sahaya kaydığını gördük. Sörloth ve Sturridge değişmeli forvettiler.

Campi-Hosseini ikilisi de stoper. Uğurcan Çakır’da takım kaptanı. Ne demek istediğim sanırım anlaşılmıştır.

Basel maçının ilk yarısına bakıyorum da Trabzonspor’un organize atağı neredeyse yok gibiydi. Yedikleri gol kornerdendi. Widner attı. Trabzonspor’da cevabını duran toptan verdi. Abdülkadir Parmak’ın mükemmel frikik golü süper ötesiydi. Haa, Basel çok mu iyi oynadı? Hayır ama daha organizeydiler diyebilirim. Neyse, Trabzonspor devreye 1-1’in morali ile girdi. Ünal Karaman’ın ikinci yarıdaki Advijaj değişikliği kesinlikle doğruydu çünkü hiçbir şey yapmadı. Advijaj’ın yerine giren Nwakaeme etkisini anında gösterdi. 51’de kalecinin üzerinden aşırttığı top golle sonuçlanmadı ama Basel’i çok ürküttü..

Sturridge’den bahsedelim birazda. İlk kez Trabzonspor’un 11’indeydi.. İstediği pasları alamadığından homurdanır halleydi. Ama Sturridge’ye önerim şu olsun, homurdanacağına elini taşın altına koysun ki, sana inananlar ve büyük para verenlerin de emeği boşa gitmesin. 

65’de Sörloth değişikliği de yerli yerindeydi. Sosa’nın oyuna dahil olması bu kez Trabzonspor takımını Beşiktaş’a karşı oynadığı o güzel futbolun habercisi haline getirdi. Diyorum hep, Sosa sahadaysa korkmayın. Hele Sosa’nız varsa ona rotasyon olmaz ancak ve ancak oynatılır. Büyük yıldızların dinlenme gibi lüksleri yoktur. Çünkü onlar sahanın hep yıldızlarıdır. Yanılıyor muyum? 

Önce Nwakaeme, sonra da Sosa oyuna girdikten sonra Trabzonspor, Trabzonspor gibi oynamaya başladı. Sosa’nın takımını 2-1 öne geçirdiği gole bakalım. Akıl doluydu. Nkawakeme’ye attığı pasla tekrar buluştu ve golünü yaptı. Fakat, bir dakika sonra Fırtına kalesinde Okafor ile beraberlik golünü gördü ki, tamamen acemiceydi. Yazık. Beraberlik golünden sonra Sturridge’nin oyundan alınıp Kamil Ahmet’e görev verilmesi rotasyon bitmiştir anlamına geldi ama zaman daraldığı için belki de Trabzonspor’un kazanacağı maç gereksiz rotasyona kurban gitmiştir.

Sonuç olarak Trabzonspor, UEFA Avrupa liginde GETAFE’ye mağlup olmuştu, Basel’den bir puan aldı. Yeterli midir? Hayır. Kendi sahanızda kazanacaksınız ki grupta önünüzü görebilesiniz. NOKTA