Çorum’a marka kente olma yolunda büyük bir ivme kazandıracak “Yeni Çorum Projesi” belediye meclisinde kabul edildi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, 180 hektarlık alanı kapsayan içerisinde 25 bin metrekare büyüklüğünde kent meydanı, belediye hizmet binası, 10 katlı imara açılan ve geniş sosyal donatı alanları bulunan binalar, 3 ilkokul, 1 lise, 2 sağlık tesisi, 3 sosyal ve kültürel tesis ile 2 cami ve 10 adet parkın bulunduğu proje hakkında meclise bilgi verdi.

Proje önemsediğini açıklayan Başkan Külcü, şehri Gazi ve İnönü Caddesi’ndeki sıkışmışlıktan kurtaracak olan projenin kentte bugüne kadar yapılan en büyük imar çalışmalarından biri olacağını söyledi.

Yeni hizmet binaları, meydanları ve iş merkezleriyle birlikte tasarlanan Yeni Çorum projesinin Çorum’a ve Çorum halkına hayırlı olması temennide bulunan halkımıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Hayvan Pazarı’nın bulunduğu alana belediye hizmet binası ve yanına Valilik binası planlandığını anlatan Külcü, söz konusu alanda 22 bin metrekarelik yeni bir meydan tahsis edildiğini belirtti.

Külcü, “Eski dokumuzu korurken, oluşturacağımız Yeni Çorum’la birlikte, kentlerin rekabetinde Çorum’u öne çıkaran bir merkez inşa edeceğiz. Yeni Çorum projesi şehrin yeni yüzüne ve vizyonuna yakışır bir proje olacak. Şehir büyüyor, ancak büyüyen ve gelişen şehrin ihtiyacına zaman zaman sorun yaşanıyor. Bu projeyle birlikte meydan hayalimiz gerçek olacak. Aşağı sanayi sitesi ve tuğla fabrikalarının oluşturduğu görüntü kirliliği ortadan kalkacak. Gazi Caddesi’ndeki meydan projesinden de vazgeçilmiş deil. Bu projeyi hayata geçirmek en büyük hayalimiz ve bunun için gece gündüz çalışıyoruz” dedi.

Çorum Belediyesi’nin günü geçmiş borcunun bulunmadığını hatırlatan Başkan Külcü, Türkiye’de kişi başına en çok yatırımın yapıldığı 11. belediye olduklarını sözlerine ekledi.