Instagram üzerinde haklarını korumak ve telif altına almak için yapılan mavi tik onaylatma sürecine değinen Crabs Media kurucularından Burak Önal; gerçekleştirilen işlemler sonrasında, kullanıcı hesabının yanında mavi tik işaretinin çıktığını söyledi.

Instagram’da hesap onaylatma sürecinin, takipçi sayısının, küçük işletme hesaplarının onaylanıp onaylanmayacağının, mavi tik onaylatma sürecinin zorluklarını ve hangi faktörlerin göz önünde bulundurulacağı gibi birçok soruya yanıt veren Burak Önal; merak edilen birçok soruya cevap verdi.

Mavi Tik Hilesine Dikkat Edin

Crabs Media kurucu ortağı Burak Önal; instagramda mavi tik başvurusu yapılırken ayarlar menüsünden doğrulama talebinin yapılması gerektiğini söylerken; adımların başarılı şekilde gerçekleştirilmesini, verilen bilgilerin hatalı ya da yanıltıcı olması durumunda, doğrulama rozetinin kaldırılacağının da altını çizdi.

Bunun yanında hesap onaylatma işleminin de dolandırıcılığının olduğuna dikkat çeken Burak Önal, mavi tik hizmeti veren üçüncü taraf kurumların da varlığından bahsetti. Ancak instagramda gerçekleştirilen yeni güncellemeler sayesinde, hilelerin ortadan kaldırılacağını da sözlerine ekleyen Burak Önal; yine de tüm güncellemeler bitirilmeden, mavi tik onaylatma işlemlerinde dikkatli olunmasının da önemine değindi.

Doğrulama Rozeti mi Mavi Tik mi?

Burak Önal; instagramda mavi tik ve doğrulama rozetinin karıştırıldığını da sözlerine ekledi. Aslında mavi tik uygulamasının emoji olmadığını, doğrulama rozeti anlamına geldiğinin altını çizen Burak Önal; farklı sosyal medya ağlarında da bu doğrulama rozetinin bulunduğunu söyledi.

Doğrulama rozetinin amacının, bir şirket hesabı ya da ünlü hesabının kolaylıkla bulunabilmesi için uygulandığını söyleyen Burak Önal; doğrulama rozeti sayesinde, instagram hesabının resmi olup olmadığının daha kolay anlaşıldığının da altını çizdi.

Aynı zamanda doğrulama rozeti başvurusunun onaylanmaması durumunda, sabırlı olunması gerektiğini söyleyen Burak Önal; marka dilinin tutarlı olması gerektiğinden, instagram hesabının diğer sosyal medya profillerinde ve web sitesinde tanıtılması gerektiğinden, instagram kullanıcı adının, diğer sosyal medya platformlarında da birebir aynı olduğundan emin olunması gerektiğini de söyledi.