Kuru incir bilimsel olarak Ficus carica olarak bilinen incir ağacında yetişen incir meyvesinin kurutulmuş halidir. Taze incirler, sulu ve tatlı dokuları nedeni ile oldukça popüler olsa da oldukça narin meyvelerdir. Ve her sene sadece kısa bir süre bulunurlar. Taze incirler hasat edildikten sonra sadece 1-2 hafta faydalıdır ve en iyi şekilde birkaç gün içinde tüketilir. Kuru incirin tadına ise sene boyunca varılabilir. 

Kuru İncir Beslenmesi

Kuru incir, yüksek düzeyde protein, karbonhidrat, kalsiyum, K vitamini, potasyum, demir ve magnezyum içeren etkileyici bir besin maddesidir. Kuru incir diyet için diğer meyvelerden daha yüksek bir lif oranına sahiptir. Yaklaşık 9 adet kuru incir 200 kalorinin altındadır ve hiç yağ içermez. Kuru incir ayrıca insan sağlığına faydalı olan çeşitli antioksidanlar ve aktif maddelere de sahiptir. Ayrıca eser miktarda omega-6 yağ asitleri, glutamik asit ve linoleik asit içerir. 

Kuru İncirin Faydaları 

Kuru incirin en önemli sağlık faydaları arasında kemikleri güçlendirme, kan basıncını düşürme, sindirimi düzenleme, kilo vermeye yardımcı olma ve diyabetik semptomları düzenleme gibi faydalara sahiptir. 

Cilt Bakımı

Kuru incirin içeriğinde bulunan E vitamini, C vitamini ve kalsiyum cildinizin en çok ihtiyacı olan vitaminleri barındırır. Bu vitaminler cildinizi temizleyerek kırışıklık oluşmasına, yaşlılık lekelerine ve diğer cilt sorunlarına karşı büyük miktarda antioksidan içerir. Ayrıca cilt elastikiyetini arttırarak daha uzun süre genç görünmenizi sağlar. 

Tansiyon

Kuru incir önemli miktarda potasyum içerdiğinden dolayı kan basıncını düşürmeye ve dengelemeye büyük fayda sağlar. Potasyum bir vazodilatördür, yani kan damarları ve atardamarlar üzerindeki baskıyı azaltabilir. Böylece kardiyovasküler sisteminizi kalp krizi, felç ve aterosklerozdan korurken aynı zamanda koroner kalp hastalığı riskini de azaltmaktadır. 

Bağışıklık Sistemi

Kuru incirde bulunan C vitamini akyuvar üretimini arttırır ve çeşitli enfeksiyonlara ve yabancı patojenlere karşı savunmanızı güçlendirir. Kuru incirde bulunan antioksidanlar ve vitaminler bağışıklık sistemini güçlendirerek sizi hastalıklara karşı korur. 

Kronik Hastalık

Kronik hastalık ve iltihaplanma, birçok insanın karşı karşıya kaldığı ciddi sorunlardır. Ancak kuru incir içeriğinde bulunan mineral ve vitaminlerin özellikle de antioksidanların sayısını arttırması ile birlikte vücudunuzdaki oksidatif stresi azaltabilirsiniz. Bu sayede kalp ve damar sağlığınızın yanı sıra romatizmal hastalıkları da önleyebilirsiniz. 

Kilo Kaybı

Kuru incirde bolca bulunan lif sayesinde tokluk hissinin artmasında fayda sağlar. Böylece aşırı yemeyi ve gereksiz atıştırmaları önlemiş olursunuz. Kuru inciri beslenme listenize ekleyerek gereksiz kalori ve şeker tüketmemiş olursunuz. 

Şeker Hastalığı 

Kuru incir içeriğinde bulunan doğal şeker sayesinde diyabet hastaları bu mucizevi kuru besini rahatlıkla tüketebilirler. Kuru incirin içeriğinde bulunan lifler glikoz ve insülin salınımını düzenlemeye yardımcı olmaktadır. 

Kolesterol

Kuru incirin içinde bulunan lifler kardiyovasküler sistemden kötü kolesterolü iyileştirdiği ve böylece kalp hastalığına karşı koruduğu bilinmektedir. 

Kuru İncirin Cilt Sağlığı İçin Kullanımı

Kuru incir, egzama, vitiligo ve sedef hastalığı gibi çeşitli cilt problemlerinin tedavisinde de kullanılır. Kuru incirin içinde bulunan güçlü antioksidanlar sayesinde kırışıklıkları azaltır ve cildin esnek görünmesine katkı sağlar. Kuru incir ayrıca daha güçlü ve sağlıklı saçlara sahip olmak isteyen kişilerin sıklıkla tükettiği bir besin kaynağıdır. Çünkü saçların uzaması ve parlak görünmesini sağlayan demir, potasyum, magnezyum ve A, E vitaminleri bakımından oldukça zengin bir meyvedir.

https://www.karliknaturel.com/urun-kategori/kuru-incir/