Güneşin ultraviyole radyasyonundan kaynaklanan hasar ve belirli yaşam tarzı seçimleri de göz altındaki deri fazlalığına katkıda bulunur. Neyse ki, gözlerin altındaki ve etrafındaki cildi sıkılaştırmaya yardımcı olan ve yüze daha genç bir görünüm veren birçok yaşlanma karşıtı ürün ve prosedür vardır. Bunlardan biri de göz altı dolgusudur. Göz altı dolgusu, etkili, ağrısız, güvenli, hızlı ve kolay oluşuyla her yıl binlerce kişi tarafından tercih edilmektedir. Göz altı dolgusunu Ankara’da yaptırmak isteyenler için metinde bu tedavi yönteminden bahsettik.

Göz altı dolgusu nedir?

Göz altı dolgusu, cildimizde doğal olarak üreten bir asit olan Hyaluronik asitten yapılır. Yaşlandıkça doğal Hyaluronik asit kaybolur ve gözyaşı oluklarımızın etrafına bakıldığında batıklığa neden olur. Bu soruna bir çözüm olarak, hyaluronik asit dolgu maddesi, göz altına daha fazla hidrasyon ve dolgunluk yanılsaması vermek için enjekte edilebilir. Böylece göz altı dolgusunun Ankara’da yaptırılmasıyla göz altında ortaya çıkan sarkma ve torba görünümünden kurtulmak mümkündür. 

Göz altı dolgusu için kim iyi bir adaydır?

Gözlerin altında gölgelenme birkaç nedenden dolayı olabilir. Bilmeniz gereken ilk şey, koyu halkalarınız pigment veya damar sorunlarından kaynaklanıyorsa dolgu sihirli bir şekilde onları silmez. Ancak, gözlerinin altında oyuk bir yarım ayın varsa, şanslısınız. Dolgu, gözlerinin altında hacim eksikliği olan insanlar için harika bir seçenektir. Yaşla birlikte yüzdeki yağ kompartımanları düştükçe göz altı bölgesi yanaktan ayrılarak çukur bir görünüm verir. Bu aynı zamanda bazı gençlerde genetik ve yüzün doğal şekli nedeniyle ortaya çıkar. Dolgular, göz altı bölgesi ile üst yanak arasında yumuşak bir geçiş oluşturmak için kullanılabilir. 

Göz altı dolgusu ne işe yarar?

Dolgu maddeleri, çökük bölgeleri dolgunlaştırarak ve gözlerin altındaki ve yanaklardaki konturu eski haline getirerek yardımcı olur. Bu enjekte edilebilir jeller ayrıca ciltteki kolajen üretimini de uyararak zamanla yüzü daha da dolgunlaştırır ve pürüzsüzleştirir. Bu dolgular aynı zamanda kaybolan hacmi, düz çizgileri ve kırışıklıkları düzeltmek ve yüzün hatlarını iyileştirmek için yüzün her yerinde kullanılabilir.

Hyaluronik asit, nem moleküllerini birbirine bağlayarak cilde nemli, nemli ve genç bir görünüm kazandırır. Hyaluronik asit cilde enjekte edildiğinde sünger gibi davranarak genişleyerek kıvrımları doldurur ve yüzün hacim kaybetmeye başlayan alanlarını destekler. Hyaluronik dolgunun diğer bir yararı, dolgunun görünümünü beğenmediğinize veya daha az belirgin bir görünüm istediğinize karar verirseniz, hyaluronidaz enjeksiyonu ile çözülebilmesi veya azaltılabilmesidir.

Göz altı dolgusu ne kadar süre etkilidir?

Çoğu hyaluronik asit dolgusu bir yıla kadar dayanabilir ancak bu alan tipik olarak

yıl boyunca birkaç kez rötuş gerektirir. Bunun sebebi de göz altında bulunan derinin çok ince olması ve gün içerisinde onu sürekli kullanmamızdır. Göz altı dolgusu veya rötuşu esnasında dikkat edilmesi gereken birkaç unsur vardır. Bunlardan en önemlisi dengedir. Doğru miktarda dermal dolgunun enjekte edilmesi, tedavinin doğal ve etkileyici görünmesi için önemlidir. Enjeksiyon miktarını yalnızca deneyimli bir tıp doktoru düzgün bir şekilde ayarlayabilir. Bu da bize tedavi için klinik seçiminin önemini gösterir.

Göz altı dolgusunu Ankara’da yıllardır pek çok hastaya uygulamış olan Dr. Buket Yıldırım, her hastanın bu tedaviden sonra sonuçlardan memnun kalmasına önem gösterir. Dr. Buket Yıldırım’ın kliniğine giderek bu tedaviden beklentilerinizden bahsedebilir ve sonuçlar hakkında gerçekçi bilgiler alabilirsiniz.