Tarih 11 Aralık 2014

Akçaabat İlçesinde bulunan Derecik Anadolu Lises’nin içler acısını halini bu köşeye “Dersimiz, Milli Eğitim; Konumuz, Akçaabat Derecik Anadolu Lisesi” başlığıyla taşımıştık.

OKUMAK İÇİN

C:\Users\KASA\Desktop\pizap.com15171550852631.jpg

Zira.

Yetkililer; “Talebi karşılamıyor, yenisini yapacağız” diyerek, evden bozma iki katlı mevcut binayı yıkmış, yerine şaka gibi tek katlı prefabrik yapıyı yerleştirmişlerdi.

Bölge insanı da, nasılsa okulun yenisinin yapılacağını düşündüğü için, atılan bu adıma sessiz kalmıştı.

*

Akabinde…

Bugün, yarın inşaat başlayacak diye beklerken, on yılı aşkın bir süre öğrenciler bu metruk binada öğretim gördüler.

Metruk diyorum çünkü böyle bir lise değil Trabzon’da, Karadeniz Bölgesi’nde tek olma özelliğine taşıyordu.

Derken…

Vatandaşın sabrı tükendi.

Her fırsatta konuyu takip ediyoruz diye kendilerini avutan İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve diğer ilgili kurumlarını aşarak, kalıcı, yeni bir okul binası yapılması yönündeki çığlıklarını Ankara’ya kadar ulaştırdılar.

Ve sonunda devlet baba Derecik’ten yükselen bu haklı serzenişe duyarsız kalmadı.

İvedi bir şekilde projeyi tamamladı, 2 milyona yakın kaynak ayırarak 2017 yılı Mayıs ayında okul inşaatına ilk kazmayı vurdu.

Ve bugün…

500 metrekaresi vatandaşın hibesi, 2 bin 700 metrekaresi kamuya ait olan alanda yükselen Derecik Anadolu Lisesinde son rötuşlar yapılıyor.

Geçici olarak hizmet verdiği binadan önümüzdeki günlerde yeni binasına taşınması planlanan okulda, 320 öğrenci ülkemizin geleceği için hazırlanacak.

*

Hal böyle olunca…

Derecik insanı, evlatlarının geleceğe daha iyi hazırlanmasını sağlayacak olan, dahası; Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin gücünü gözler önüne seren, yepyeni bir lise binasına kavuşmuş olmanın haklı gururunu yaşıyor.

C:\Users\KASA\Desktop\pizap.com15171553202801.jpg

Fotoğraf karesi ortada…

Deprem bölgesine kurulmuş, adeta bir inşaat şantiyesini andıran tek katlı kulübe nerde, teknolojinin tüm imkânlarının kullanılarak yapıldığı çağdaş eğitim yuvası nerde.(!)

Dedik ya, devlet babanın büyüklüğü işte…

*

Derecik halkının çığlığına duyarsız kalmamak suretiyle, devletin istikbalinin eğitimden geçtiğini düşünüp böylesine bir yatırımda karar kılan ve bu inşaatta bir tek çivisi dahi bulunan herkese sonsuz teşekkürler.

*

İmza:

Derecikli…

                                             + + +

VE BİR TEBRİK…

Düzköy Çayırbağı Kültür ve Dayanışma Derneği…

Trabzon bölgesinde, tamamen gönüllülük esasıyla hareket eden ve çalışmalarını insani değerler üzerine adaklamış, örnek sayılabilecek bir sivil toplum örgütü.

Üyelerinden topladığı aidat ve yapılan bağışlarla birlikte birçok kişinin, eğitim, sağlık, beslenme, barınma gibi ihtiyaçlarını karşılamaya çalışan dernek, geçtiğimiz günlerde seçime giderek, yeni yönetim kadrosunu belirlemiş.

C:\Users\KASA\Desktop\pizap.com15177292786371.jpg

Gerek bölgede bulunan kurumlarla, gerekse Ankara’daki siyasilerle organize bir şekilde mağduriyetlerin giderilmesi için canla başla mücadele eden ve bütün faaliyetlerde aktif rol üstlenen Düzköy Çayırbağı Kültür ve Dayanışma Derneğinin genç/dinamik Başkanı Özgür Çelik, yapılan bu seçimde rakiplerine karşı sağladığı ezici üstünlükle birlikte güven tazelemiş, başkanlık koltuğunu kimseye kaptırmamış.

Yeni dönemde, özellikle Düzköy İlçesi genelindeki okullar ve ihtiyaç sahibi öğrenciler için aktif projelerinin olduğunu her platformda vurgulayan Özgür Çelik’e, başarılarının devamını diliyoruz.