Dersine iyi çalışan takımın hali! Trabzonspor geçtiğimiz hafta Başakşehir’e karşı aslında ilk yarıda iyi oynamış ama gücü yetmemişti. Başakşehir’in göze hoş gelen futbolu ve Bordo Mavililerin yan toplardaki eksikliği maçı koparmıştı. Tabi oyuncuların formsuzluğunu unutmamak gerekirdi. Neydi o öyle 60. dakika herkes yerlerde.

SOSA'DAN ABDÜLKADİR'E GİDEN YOL

Bu yaşananlar ışığında Ünal Hoca Sivas maçına çıktı. Hem de radikal kararlarla. Ya isteyerek ya da istemeyerek Mustafa Akbaş’ı keserek büyük risk aldı. Daha önce beraber antrenman bile yapmayan Hosseini ve Toure bu maçta savunma tandemini oluşturdu. Antrenmanlarda bile Toure'nin partneri hep Mustafa Akbaş'tı. Orta sahada da karar dikkat çekiciydi. Abdülkadir Ömür 10 numara mevkiinde ve hemen arkasında oyunu yöneten bir Sosa vardı. İkisi de Sivasspor orta sahası ve savunmacılarının dengesini bozdu.

OLCAY ŞAHAN FARKI

Tek tek değil de takım olarak rüya gibi bir ilk yarı çıkardılar. Özellikle Olcay Şahan’a bir parantez açmak gerekirse ardı ardına gelen kanat haberlerinden mi dersiniz, hırsından mı dersiniz, aidiyet duygusundan mı dersiniz 1. dakikadan 90. dakikaya kadar müthiş bir tempo gösterdi. Bunun ödülünü de atığı gol ve asistle aldı.. Kendisini tebrik etmek gerekiyor. İlk yarıyı değerlendirecek olursak Sosa 8 numara oyuncusu olduğunu gösterdi.

HAVA TOPLARI S.O.S VERİYOR

Zagro ve Hosseini’nin uyumu iyi, ancak ikisi de ağır ve tek hamle oyuncusu. Aklıma bir soru talkıldı.. Trabzonspor boy avantajına rağmen neden kafa toplarında bu kadar yetersiz?

Bu acil bir hamle olarak göze çarpıyor. İşleyen düzenin tüm parçalarını tamamlamak bu bağlamda önemli..

İlk yarıyı Trabzonluları geçtim tüm futbol severler beğenmiştir. Basan, ısıran, gol kaçıran sürekli deneyen bir takım vardı sahada.

YUSUF HAMLESİ ÖNEMLİYDİ

Demek ki takımın böyle bir gücü var herkes gördü. İkinci yarı ise Ünal Karaman oyunu rolantiye almayı tercih etti. Merkez orta sahadan akın akın gelen Sivasspor’u durdurmanın yolunu Yusuf’u çıkarak durdurmak istedi. Bunda da başarılı oldu. Sivas daha çok kenarlara yayılmaya başladı.

Bordo Mavili takımın bekleri kenar oyuncularının sürekli önünde durunca Sivas’da organize olamadı. Takımın uzun süredir forma şansı bulamayan Burak’a moral açısından gol fırsatları vermesi önemliydi ancak Burak’ın ofsaytta kalmaları can sıktı diyebilirim.

DERS ALMAK VE UYGULAMAK

Ortada oluşturulmak istenilen iyi niyetli bir yemek var. Tadı yavaş yavaş oturacak. Pişmesi biraz zaman alacak. Sonra ziyafet olacaktır. Uzun bir maraton hataları göre göre ilerlemek dersler çıkarmak her zaman doğru sonucu bulacaktır.

Takımın tempoya ve hava toplarına hakim olmaya ihtiyacı olduğu apaçık gerçek.