Dijital baskı bilgisayar ile hazırlanan görsel veya metin halindeki içeriklerin farklı malzemelere basılması tekniğidir. Dijital baskı ile afiş, broşür, billboard, dış cephe gibi birçok baskı işlemini yapmaktadır. Dijital baskı klasik ofset baskıdan daha maliyetli fakat her geçen gün kullanımı artmaktadır. Bunun sebepleri dijital baskının ofset baskıdan hızlı olası, kişileştirmenin kolay olması, seri üretim yapılabilir olması, kaliteli malzemeyle kaliteli baskı yapması onun daha çok tercih edilmesini sağlar.

Dijital Baskı Türleri

Dijital baskı 2 ana başlığa ayrılır bunlar iç ve dış mekan dijital baskılardır.

Dış mekan dijital baskı

Dış dijital baskı farklı hava koşullarına karşı dayanıklı olmalıdır. Bina dış cepheleri, araç giydirme, broşür ve afiş gibi yerlerde kullanılır. Dış dijital baskı türleri şöyle sıralanabilir:

  • Folyo baskı: Dükkan veya mağaza vitrinlerini giydirmek amacıyla hazırlanan baskı çeşididir.
  • Cast Folyo Baskı: Araç giydirme işleminin daha iyi olması için ısıl işlem görmeye dayanıklı olarak gerçekleştirilen basım tekniğidir.
  • Mesh Branda Baskı: Reklamcılık alanında kullanılmak için yapılan ve bina dış cepheleri için yapılan baskı türüdür.
  • Vinil – Branda Baskı : Binaların dış cephelerini giydirmek için kullanılan baskı türüdür.
  • One Way Vision Dijital Baskı: Sadece camlarda kullanım için hazırlanan bu basım türünde, tek taraflı delikli yapışkan özeliklerine sahip bu baskı türü camın iç kısmına yapıştırılır ve iç bölümden dışın gözükmesine olanak sağlarken dışarıdan içerinin gözükmesini zorlaştırır.
  • Megalight Baskı: Pano, billboard gibi büyük posterlerin baskısında kullanılan b yöntemde farlı hava koşullarına uygun boya ve kağıt kullanılmaktadır.
  • Canvas Baskı: 1.sınıf canvas kumaşının üzerine dijital baskı yapılmasıyla elde edilir.
  • Duratrans: Plastik hammaddelerinden üretilen ışıklı bir çerçeveyle baskının sergilendiği yöntemdir.

İç Mekan Baskılar

İç mekan baskıları dış mekan baskılarındaki yöntemleri ile benzerdir. İç mekana özel olan bu baskılar 1,5 metreden uzun ölçüleri olmaz ve hava koşullarına karşı dayanıklı değildirler. Canlı parlak ve çok net bir görüntüye sahiptirler. İç mekan baskı yöntemleri mağaza dekorasyonunda, vitrinlerde, iç mekan panolarında kullanılır.