Koç, çalışmanın tamamlanmasıyla Doğu Anadolu’dan Bayburt üzerinden Trabzon’un turizm merkezi Uzungöl’e ulaşımın çok daha kolay olacağını söyledi.
Bayburt, Karadeniz’e açılan kapı
Bayburt’un, Doğu Anadolu’nun Karadeniz’e açılan en önemli geçiş noktalarından biri olduğunu vurgulayan Koç, “Bayburt tarafındaki çalışmaların sonuna geldik. Trabzon tarafında ise çalışmalar hızla devam ediyor” dedi. Projenin yalnızca bir ulaşım yatırımı olmadığını ifade eden Koç, “Bu yol, iklimleri ve gönülleri birbirine bağlayan bir turizm köprüsüdür” diye konuştu.
Bölge turizmine dört mevsim canlılık
Bayburt il sınırları içindeki yaklaşık 4 kilometrelik bölüm tamamlandığında Bayburt etabının bitmiş olacağını aktaran Koç, Trabzon kısmındaki çalışmaların ise Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürüldüğünü belirtti. Yolun hizmete girmesiyle bölge turizminin dört mevsim canlı kalacağını ifade eden Koç, “Uzungöl–Soğanlı Dağ Yolu, Trabzon’un cazibesini artıracak. Bu değerli yatırımı en kısa sürede tamamlayarak halkımızın hizmetine sunacağız” dedi.








