Yaşam

Doktor döven muayene edilmeyecek



Öğretim üyelerinin diğer gruplardan daha az şiddete maruz kaldığını açıklayan Öktem, "Öğretim üyelerinin yüzde 10.5’i, aile hekimlerinin yüzde 27.3’ü, uzman hekimlerin yüzde 25.1’i, asistanların yüzde 35.9’u ve pratisyen hekimlerin yüzde 40’ı son bir yıl içinde fiziksel şiddete maruz kaldıklarını ifade etmişlerdir" diye konuştu.

Doktora şiddete karşı çözüm önerisinde bulunduklarını belirten Öktem, "TTB Kanun Taslağı'nı hazırladık. 2009 yılında benzerinin TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Sayın Prof.Dr. Cevdet Erdöl’e öneri ilettik. 19 Nisan 2012 tarihinde zamanın Sağlık Bakanı Sayın Prof. Dr. Recep Akdağ’a iletilmişti. Yeni Sağlık Bakanımız Sayın Mehmet Müezzinoğlu’na da aynı kanun taslağı iletildi ancak bugüne kadar bilebildiğimiz kadarıyla bir gelişme olmamıştır" ifadelerini kullandı.

Kayseri'de doktorlara şiddet uygulayanları muayene etmemek için bir uygulama başlatmak istediklerini söyleyen Öktem, "Şiddet devam ederse sağlık hizmetlerinden yararlanma hakkını kısıtlama uygulaması yapacağız. Eğitim özgürlüğünü kısıtlamaya yönelik bir hareket olduğu zaman direkt olarak içeriye alnıyorsunuz ve bir ay önceden hakim karşısına çıkamıyorsunuz. Özgürlüğünüz kısıtlanıyor. Neden? Eğitim özgürlüğünü kısıtladığınız için. O zaman şiddet uygulanması durumunda sağlık hizmeti alma özgürlüğü de kısıtlanabilmeli. Bu uygulama da doktora karşı şiddet gösterenlerin acil müdahale dışında muayene edilmemesi şeklinde olacaktır" diye konuştu.