Trabzonspor’un şampiyonluğunun nasıl engellediğini sanırım bu son yaşanan olaylardan sonra herkes iyice anlamıştır. 

Pandemi döneminden bahsediyorum. Trabzonspor liderdi ve ortaya inanılmaz senaryolar atılıyordu. Play-off oynansın, ligi oynanmamış sayalım, küme düşme kaldırılsın gibi garip garip talepler üretiliyordu. Fakat, Trabzonspor şampiyon ilan edilsin denildiğinde de kıyametler kopuyordu. Olmazmış öyle şey deniyordu.

Gel zaman git zaman, lig başladı ve Trabzonspor çok garip bir şekilde profesyonelce doğranmaya başladı. İnanılmaz hakem hataları Trabzonsporlu futbolcuların gardını düşürdüğü gibi beyin artık vücuda hükmedemez hale çoktan gelmişti bile. En acımasız olanını sizlere hatırlatalım. Ankaragücü maçı 1-1 bitmişti. Pereira’nın top eline çarpmıştı, eli topa değil.. Penaltı verilmişti. Maçın sonlarına doğru Koray’ın hava topunda eline top çarptı biz penaltı beklerken, hakem VAR’A gitti, meğerse öncesinde ofsayt varmış, yayıncı kuruluş çizgiyi çektiğinde adeta Zigana yayla yolu gidi eğri-büğrü idi. Hepimiz kahkaha atmıştık, bu tiyatroya..

Sonunda ne mi oldu? Türk futbolunun adeta fişi çekildi! Kulüpler birliği, küme düşme kaldırılsın isteğini Federasyona iletti. TFF’de küme düşen takımlar Ankaragücü, Malatya ve Kayseri’yi küme düşürmeyerek ligde kalmasını sağladı. Gel de gülme, gel de Trabzonspor’a yapılan bu haksızlığa isyan etme, çıldırma!.. Madem küme düşme kaldırılacaktı, neden pandemi döneminde bu uygulanmadı ve Trabzonspor’un şampiyonluğu tescillenmedi. Demek ki, Başakşehir, pandemi döneminde lider olsaydı lig çoktan tescil edilecekti. Hüseyin Çimşir hocanın da şampiyonluğu yenmiştir! Yazık. Bu kadar haksızlık olmaz, olmamalı. Türk futbolu bitmiştir, bu resmi olarak da ilan edilmiştir! Gelelim asıl konuya, Trabzonspor yeni sezona hoca arıyor. Abdullah Avcı büyük ihtimal göreve gelecek. Bence hiç gerek yok. Verilecek olan paralara da yazıktır. Neden mi? Bu düzende Trabzonspor’un şampiyon olması hakikaten de çok zor… Bu yaşanan rezaletleri gördükten sonar ben derim ki, masraf etmeyin… Newton ile devam edin. Belki yeni bir hoca kazanırsınız.

Tüm bu enteresan olaylardan sonra, Trabzonspor Ziraat Türkiye kupasını söke söke kazandı. Abdulkadir Ömür'ün attığı golle, hem de alnının akıyla. Tebrik ediyoruz. Birazda ironi yapalım. Bir kaç gün sonra derler mi, Alanyaspor’a kupayı veriyoruz. Verirler mi, verirler! Yaparlar mı yaparlar!.. Kılıf bulurlar mı bulurlar! Sonuç olarak Trabzonspor, ligde malüm nedenlerden dolayı şampiyon olamadı ve 8’inci kuşatma yaptırılmadı! Ama Ziraat Türkiye kupasını kazanarak 9’uncu kuşatmaya imzasını attı. Hatırlayanlar bilir. Ben, Trabzonspor bu sezon 3 kupayı birden alır demiştim. Şampiyon neden olamadığını tekrarlamaya gerek yok. Türkiye kupasını kazandı, Başakşehir ile de Süper kupayı oynayacaklar kazanabilir mi? kazanabilirler… Not. Maçın uzatma saniyelerinde ne mi oldu? 100’üncü dakikada Sörloth noktayı koydu. Tıp kı, ligde Alanya’dan son saniyelerde yediği gol gibi oldu. Yani hesap kapanmış oldu.

Gelelim yeni sezon yapılanmasına, Sosa’ya Trabzonspor iki yıllık teklif yaptı. Yıllık 2 milyon 250 bin Euro önerdi ama kabul etmiyor havası var. Unutmayın Sosa 35 yaşında. Kaptan dediğin özveride bulunacak. Pereira’da 36 yaşında garanti ücret yıllık 500 bin Euro verildi, hiç gerek yoktu. Serkan Asan var yerine.  30 yaşındaki Novak’a Trabzonspor, 1 milyon 200 Euro verdi, beğenmedi. Gidebilir. Novak gol atıyor evet ama sol bek oynamıyor ki, hücum bölgesinde sol iç oynadığı için koruduğu bölge hep açık veriyor. Fenerbahçe’ye gidecekmiş gitsin, yerine Abdurrahim Dursun var. Derim ki ben verin bu gençlere şans Yusuf Yazıcı olsunlar, Abdülkadir Parmak olsunlar, Abdülkadir Ömür olsunlar. Nokta.