Alanyaspor mağlubiyetinden sonra Abdullah Avcı, beklendiği gibi Erzurumspor maçında farklı bir on bir ile sahaya çıktı. 

Serkan Asan’ın çok kötü performansı nedeniyle stoper Hüseyin Türkmen mecburen sağbek oynatıldı. Peki, İyi oynadı mı diye soracak olursunuz, idare etti denebilir. Berat Özdemir’in sakatlığı nedeniyle de yerine Yunus Mallı görev yaptı. Sadece tek bir şutu vardı, o kadardı. Avcı, Alanya maçında yaptığı hatayı Erzurum maçında bu kez yapmadı ve Abdulkadir Parmak‘a on bir de şans verdi. En çok top kapan oyuncu oldu. Demek ki, neymiş, Parmak kesik yemezmiş. Cezalı Hugo’nun yerine de Hosseini oynadı. Peki, bu rotasyonlu kadroda en iyi kim mücadele yaptı diye soracak olursanız da, Hosseini çok iyi oynadı diyebiliriz. 

Trabzonspor’un ilk yarıdaki performansına gelince, Ekuban, Nwakaeme, Djaniny ve arkalarındaki Bakasetas hiç verimli değildiler. Nwakaeme acayip top ezdi, o bildik öldürücü pasları yoktu, pozisyon dahi bulamadı ve kesinlikle çok isteksiz oynadı. Doğaldır ki, ilk yarıda Yunus Mallı dışında Erzurum kalecisini rahatsız eden bordo-mavili oyuncu hiç yoktu. Erzurumspor’a gelince, konumu gereği mutlaka kazanması gerekiyordu. Bunu bildikleri için baskılı oynadılar. Dk 5’de Emre’in sert şutunu Kaleci Uğurcan Çakır son anda engelleyebildi. Erzurumspor’un becerikli ayakları olabilseydi kesinlikle goller bulabilirdiler. Bu noktada Edgar-Hosseini ikilisi harika işler yaptılar ve Trabzonspor’u rahatlatan isimler oldular. Osman Çelik’e ayrı bir parantez açalım. Bakasetas’a adım dahi attırmadı, rakibine adeta mıknatıs gibi yapıştı. Bu anlamda Osman görevini iyi yapanlar arasındaydı.

Trabzonspor, ikinci yarıya da çok isteksiz başladı. Düşünün 72’inci dakika Yunus’un yerine oyuna giren Flavio’dan şut denemesi geldi, o da başarısızlıkla sonuçlandı. Bordo-mavili takımdaki görüntü şu idi, maç bir an evvel bitse de evimize gitsek havasındaydılar. Sanki ruhları kaybolmuştu bordo-mavili futbolcuların… Nwakaeme dediğimiz gibi kötü ötesiydi ve sonunda Abdullah Avcı’da bu duruma dayanamayınca Nijeryalıyı oyundan almak zorunda kaldı. Dediğimiz gibi Djaniny, Ekuban ve Nwakaeme hiçbir şey yapmadılar. Galiba bu üçlü de son haftalarda bir sorun var, sanırım yakında kokusu çıkar diye düşünüyorum. 

Trabzonspor, Fenerbahçe ve en son Alanyaspor mağlubiyetlerinden sonra şampiyonluk yarışından uzaklaşmış olduklarına inanmış olacaklar ki, puan kaybetmeleri gayet normaldir diyorum başkada bir şey demiyorum. 

Fakat, 4’üncülük bu gidişte tehlikedir, haberiniz ola. 5’inci Alanyaspor ile aradaki puan farkı da sadece 3’dür. Hatırlatalım… Maçın sonlarına doğru Hüseyin Türkmen’in kritik bir hamle yaptığını da söyleyelim, o pozisyon az kaldı gol oluyordu. 80’de Djaniny inanılmaz bir gol kaçırdı ki, inanılır gibi değildi. Ardından Aatıf’ın tehlikeli şutu golle sonuçlanabilirdi. 

Sonuç olarak, Trabzonspor şampiyonluk yarışından tamamen kopmuştur. Küme hattında bulunan Erzurumspor’da bir puan alarak işini iyice zora sokmuştur. Maçın özeti budur NOKTA.