Ekonomik anlamda son derece sıkıntılı bir dönemde yaşayan HTC, Apple'a karşı kaybettiği patent davasıyla iyice zor duruma düştü. Darboğazdan kurtuluş yolu arayan şirket, ışığı geçtiğimiz günlerde tanıttığı yeni 4 çekirdekli, 1080p ekranlı cebi Droid DNA sayesinde görebilir mi?

1080p ekranında 440ppi yoğunluk sunabilen Droid DNA, keskin görüntüleriyle ona bakanları etkilemeyi başarıyor. Ancak bu kadar çok pikseli bir ekrana sıkıştırmak, bazı alanlarda bazı şeylerden vazgeçmenizi de gerektiriyor.

Telefonun 5 inç'lik ekranında görseller ve metinler normal bir bakış mesafesinden iPhone 5 veya Galaxy S3'ün ekranından çok da farklı görünmüyor. Farkı görmek için daha yakından bakmanız gerekiyor. Bunun yanında bazı uygulamaların yüksek ekran yoğunluğuna henüz hazır olmadığını gözlemledik: Bazı simgeler ve grafikler yüksek çözünürlükte bulanık görünebiliyor.

Nexus 4 ve LG Optimus G'deki Adreno 320 GPU'ya ve 4 çekirdekli 1.5GHz Snapdragon S4 çipine sahip Droid DNA, şimdiye kadar bir cep telefonunda gördüğümüz en uç nokta çipe sahip. Ancak yüksek çözünürlüklü ekranın ihtiyacını karşılamak için işlemcilerin çok daha fazla çalışması gerekiyor.

DNA'nın 1080p ekranı, Optimus G'ye göre daha az FPS veriyor. Bunu birçok oyunda farketmeyebilirsiniz, ancak uzun vadede bu farklar hissedilir hale gelebilir. Yaptığımız testlerde DNA'nın çok fazla ısındığını da deneyimledik. Bununla birlikte ısının herhangi bir performans sorununa yol açmadığını söylemeliyiz.