İspanya'da bir restoranda iki çocuk için düzenlenen vaftiz yemeğine katılan 120 kişi, yemeği yedikten sonra hep birlikte izdiham çıkararak hesabı ödemeden kaçtı.

Yerel basındaki haberlere göre, olay Leon şehrinde bir otelin restoranında yaşandı. Bulgaristan kökenli oldukları belirtilen misafirler, yemek sonrasında tatlı ikram edilene kadar normal davrandı. Kalabalık, restoran çalışanlarının çocuklar için hazırlanan pastayı almak için mutfağa gittiği sırada 2 bin euroluk hesabı ödemeden kaçtı.

Restoran işletmecisi, gazetecilere şu açıklamayı yaptı:

"Yemeği organize eden grup daha önce 900 euro kapora verdi. Menüde bulunan tüm yemekleri ve içecekleri tatlı ikram edilene kadar sorunsuz bir şekilde tükettiler. Bizden çocuklar için hazırladığımız pastayı getirmemizi istediler. Çalışanlar pastayı almak için mutfağa yöneldikleri sırada grubun liderinin işaretiyle kendi getirdikleri müzisyenler dahil tüm davetliler bir anda izdiham yarattı ve iki bin euroluk hesabı ödemeden restorandan ayrıldılar."

Kaçan müşterileri durdurmaya çalıştıklarını belirten restoran yöneticisi, "Çalışan sayımız fazla değil. Bu grubun düzenlediği organizasyon için ilave personal almıştık ama yine de sayı olarak yetersiz olduğumuz için onları durdurmayı başaramadık" dedi.

Kaçan müşterilerin lüks otomobillerle olay yerini terk ettiği bildiriliyor.