Ünlü hacker gruplarından birinin başında bulunan 15 yaşındaki hacker "Cosmo the God" 6 sene bilgisayarlardan ve internetten uzak kalma cezasına çarptırıldı.

Long Beach, Kaliforniya'da yaşayan Cosmo, CIA'den 4chan'e farklı hedeflere düzenlediği saldırılarla tanınıyordu. Ancak Cosmo artık şartlı tahliye memurunun izni olmadan interneti kullanamayacak. İnternete sadece gözetim altında girebilecek olan Cosmo, tüm çevrimiçi hesaplarının kullanıcı isimlerini ve parolalarını vermek zorunda olacak. Bunun yanında bir ağa bağlanabilen tüm cihazlarını bildirmesi gerekecek.

Cosmo'ya getirilen kısıtlamalar bu kadarla da bitmiyor. Hacker, UG Nazi veya Anonymous üyeleriyle herhangi bir biçimde iletişime geçemeyecek. Bunların yanında Cosmo'nun iletişim kurmaması gereken kişilerden oluşan bir liste de var. Evine yapılan baskında ele geçirilen tüm PC'leri ve diğer cihazları kaybettiğini kabul edecek.

Bilgisayardan ve internetten uzak kalmak, bir hacker için çok zor olsa gerek. Cosmo'nun bu yasakları çiğnemeden usluca oturup oturmayacağı da merak konusu.