İngiliz petrol devi BP'nin Amerika Birleşik Devletler'inde hükümetle yeni anlaşmalar yapmasının bir süre için askıya alındığı açıklandı.

Amerika Birleşik Devletleri Çevre Koruma Dairesi'nden (EPA) yapılan açıklamada bu kararın BP'nin ticari dürüstlük konusundaki eksikliği nedeniyle alındığı belirtildi.

Ne kadar süreceği belirsiz olan yasak BP'nin 2010'da Meksika Körfezi'nde neden olduğu petrol faciasından ötürü bu ayın başında aldığı rekor para cezasını takiben geldi.

2010'da ABD'nin Meksika Körfezi açıklarındaki Deepwater Horizon petrol sondaj kulesinde meydana gelen petrol sızıntısının yol açtığı çevre felaketinden dolayı BP cezaya çarptırılmıştı.

ABD'deki bu son karardan sonra BP'den yapılan açıklamada şirketin bu olay sonrasında 1.4 milyar dolar tutarında harcama yaptığı belirtildi.

Hem BP hem de EPA yetkilileri geçici yasağı bugüne kadarki anlaşmaları kapsamadığını açıkladılar.

2010'da okyanus açıklarındaki petrol sondaj kulesinin denizaltı ekipmanında meydana gelen patlama sonucu 11 işçi hayatını kaybetmiş ve üç ay boyunca devam eden petrol sızıntısı büyük bir çevre falketine yol açmıştı.