Afganistan’ın Başkenti Kabil’de bir üniversite hazırlık merkezine düzenlenen bombalı saldırıda ölü sayısı artıyor. Saldırıda çoğu çocuk en az 48 kişi hayatını kaybederken, 67 kişi de yaralandı.

Afganistan’ın Başkenti Kabil’deki bir üniversite hazırlık merkezine saat 15.00’te bombalı saldırı düzenlendi. Afganistan Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre ölü sayısı 48’e yükselirken, yaralı sayısının 67 olduğu kaydedildi.

Afganistan Sağlık Bakanı Sözcüsü Vadih Majroh yaptığı açıklamada, ölü sayısının kesin olmadığını, ilerleyen saatlerde ölü sayısında artış olabileceğini ifade ederek birçok yaralının hayati tehlikesinin bulunduğunu da dile getirdi. Ölenlerin hepsinin öğrenci olmadığını vurgulayan Majroh, birçok sivilin ve öğretmenin de hayatını kaybettiğini sözlerine ekledi.

Olayın görgü tanığı Ziya Reza, saat 15.00 civarında patlama sesi duyduğunu ve 10-15 dakika boyunca bölgeye yaklaşamadığını belirterek, "10- 15 dakika sonra olay yerine gittik. Ambulanslar yaralıları götürüyorlardı. Ben şahsen 30 dakikaya kadar yaralıların taşınmasında yardımcı oldum" dedi.

Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahid, saldırıyı kendilerinin yaptıkları iddiasını reddetti.

Öte yandan Taliban’ın ülkenin kuzeyindeki 2 askeri kontrol noktasına saldırı düzenlediği ve 30 güvenlik gücünün hayatını kaybettiği öğrenildi.

(İHA)