Taliban militanları, Afganistan'ın Hilmend vilayetinin Musa Kale ilçesinde 2'si kadın, 18 kişiyi öldürdü.

18 KİŞİNİN KAFASI KESİLDİ

Hilmend Valiliği sözcüsü Davud Ahmedi, bir grup Taliban militanının, Musa Kale ilçesinin Ruşen Abad köyünde müzikli eğlence düzenleyen gençlere saldırdığını belirterek eğlence partisine katılan 18 kişinin kafaları kesilerek öldürüldüğünü belirtti. Musa Kale Kaymakamı Nimet Nimetullah, öldürülenlerin 2'sinin kadın sanatçı olduğunu söyledi.

NATO ASKERLERİNE SALDIRI

Diğer taraftan Afganistan'ın doğusunda, Nato komutasında görev yapan Uluslararası Güvenlik ve Destek Gücü'ne (ISAF) mensup 2 askerin, bir Afgan askerinin açtığı ateş sonucu öldüğü bildirildi. Nato sözcüsü Alman ordusundan Yarbay Hagen Messer, Afganistan'ın Laghman vilayetinde meydana gelen olayın, Nato ve Afgan yetkililerce soruşturulduğunu söyledi. Messer olayın ayrıntılarına ilişkin bilgi vermedi.

KONTROL NOKTASINA SALDIRI: 11 ÖLÜ

Afganistan'ın Helmand vilayetine bağlı Vaşir bölgesinde bulunan bir askeri kontrol noktasına silahlı militanlarca düzenlenen saldırıda da 11 Afgan askeri öldü, 4 asker yaralandı. Helmand Valilik sözcüsü Davud Ahmedi, olayda 5 askerin de kaçırıldığını veya saldırıyı düzenleyenlere katıldığının sanıldığını söyledi. Ahmedi, saldırının ayrıntılarına ilişkin bilgi vermedi.