Afganistan’ın başkenti Kabil’de sabah saatlerinde Afganistan Ordusuna ait bir araca yerleştirilen manyetik bombanın Türk Büyükelçiliği yakınında infilak etmesi sonucu ufak çapta bir patlama meydana geldi. Patlamada aracın şoförü hafif şekilde yaralandı.
Afganistan Cumhurbaşkanlığı Sarayına giden yolun ve Türkiye’nin Kabil Büyükelçiliğinin de bulunduğu diplomatik bir bölgede meydana gelen patlama ufak çapta olması nedeniyle çevrede herhangi bir hasara yol açmadı. Patlamanın ardından bölgeye çok sayıda güvenlik görevlisi sevk edildi ve bölge kordon altına alındı. Gerekli incelemelerin ardından ise yol yeniden trafiğe açıldı. Afgan ordusu generallerinden Kadem Şah basına yaptığı açıklamada, Afgan ordusuna ait bir araca yerleştirilen manyetik bombanın patlaması sonucu patlamanın meydana geldiğini söyledi. Kadem Şah, olayda sadece aracın şoförünün yaralandığını ve hastaneye kaldırıldığını çevrede ise hiçbir hasara yol açmadığını da sözlerine ekledi.
Afganistan’ın yeni Cumhurbaşkanı Eşref Gani Ahmadzay yarınki yemin töreninin ardından görevi Hamid Karzai’den devralacak. Yemin törenine Türkiye başta olmak üzere bir çok ülkeden üst düzey katılım gerçekleştirilecek. İşte bu yemin töreninden bir gün önce hem de saraya çok yakın bir bölgede meydana gelen patlama ülkedeki güvenlik önlemlerinin üst düzeye çıkarılmasına neden oldu.
Olayı Taliban dahil henüz hiç bir örgüt üstlenmedi.
(İHA)