NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Afganistan’da düzenlediği basın toplantısında, “Önümüzdeki yıl Afganistan’la yeni bir sayfa açacağız ve Afganistan’ın geleceği Afganların elinde olacak” dedi.
Stoltenberg, Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani’yle düzenlediği basın toplantısında, “Uluslarımızı, Afganistan’ı güvenli bir sığınak olarak kullanan ve terör saldırıları düzenleyen teröristlere karşı daha güçlü yapacağız. Oluşturulacak ulusal güvenlik güçleriyle Afganistan’ı daha güçlü bir hale getireceğiz. Önümüzdeki yıl yeni bir sayfa açacağız ve Afganistan’ın geleceği Afganların elinde olacak. Biz de desteğimize devam edeceğiz” dedi.
Afgan kuvvetleriyle birlikte Afganistan’ın geleceğini daha iyi bir hale getirdiklerini de kaydeden Stoltenberg, “Çalışmalarımız, NATO, müttefiklerimiz ve Afganistan için ödenen büyük bir bedel sonucunda gerçekleşti” dedi. Konuşmasında Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani ve İcracı Yönetici Abdullah Abdullah’ı da öven Stoltenberg, “Gani ve Abdullah istikrarlı, birleşik, demokratik bir Afganistan için anahtar unsurlar” dedi.
Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani ise açıklamasında uluslararası toplumla işbirliği içerisinde hareket ederek güvenlik konularına önem vereceklerini ifade etti. Gani ayrıca, kadın hakları ve ülke yönetimi gibi konularda da çalışmalarda bulunacaklarını sözlerine ekledi.
(İHA)