Berlin’de yayınlanan "B.Z" gazetesi, birinci sayfadan verdiği haberde, "Almanya diyor ki" başlığını attıktan sonra "Biz özür diliyoruz" şeklinde Türkçe başlık da kullandı ve Merkel’in, öldürülen Mehmet Turgut’un kuzeni Sabahattin Turgut ile el sıkışırken çekilmiş fotoğrafa yer verdi.

"Berliner Morgenpost" gazetesi de "Almanya özür diliyor" başlığıyla verdiği haberde, aşırı sağcılar tarafından öldürülen Enver Şimşek’in kızı Semiya Şimşek ve aynı şekilde aşırı sağcılar tarafından öldürülen Mehmet Kubaşık’ın kızı Gamze Kubaşık’ın anma töreninde yaptığı konuşmalarla ilgili fotoğrafa yer vererek, kurbanların yakınlarının çok duygusal birer konuşma yaptığını yazdı.

Bild, "Die Welt" ve "Süddeutsche Zeitung" gazeteleri, Başbakan Merkel’in, "Cinayetler ülkemiz için utanç verici" şeklindeki sözlerini birinci sayfada başlığa çıkartarak, Merkel’in anma törenindeki fotoğraflarına yer verdi.

"Der Tagesspiegel" gazetesi de benzer bir başlık kullanırken, "Frankfurter Allgemeine Zeitung" gazetesi, Merkel’in, "Üzüntünüzle artık yalnız değilsiniz" sözlerini başlığa taşıdı.

"Frankfurter Rundschau" gazetesi, "Üzüntü ve umut" başlığıyla birinci sayfadan verdiği haberde, Gamze Kubaşık’ın mum tutarken çekilmiş bir fotoğrafını yayınladı.

Gazeteler, Berlin’deki devlet töreninin yanı sıra Almanya çapında birçok yerde anma etkinliği düzenlendiğini, birçok yerde kurbanlar için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulduğunu ve resmi binalarda bayrakların yarıya indirildiği de hatırlattı.