Almanya Başbakanı Angela Merkel, “İslam Almanya’nın bir parçasıdır” derken, Alman halkının ayrı fikirde olmadığı ortaya çıktı. Almanlar’ın yüzde 70’i İslamiyet’in Almanya’ya ait olmadığını savunuyor.
YouGow araştırma kuruluşunun Alman SAT1 televizyonu için yaptığı araştırmada, Alman halkının “İslam Almanya’nın bir parçasıdır” diyen Başbakan Angela Merkel ile aynı fikirde olmadığı ortaya çıktı. Araştırmada Almanlar’ın yüzde 70’i İslam’ın Almanya’ya ait olmadığını düşündüklerini dile getirirken, yalnız yüzde 19’luk bölümün Başbakan Merkel’le aynı fikirde olduğu belirlendi. Ankete katılanların yüzde 51’i, “İslam denince ilk akla ne geliyor?” sorusuna “İslam’ın şiddet ve saldırganlığa müsamaha gösterdiği” yanıtını verirken, yüzde 31’lik bir bölümü ise bu fikre katılmadığını dile getirdi. “Devlet memurları başörtülü olabilir mi?” sorusuna yüzde 25 “Olabilir” derken, başörtüsünün İslam’ın bir sembolü olduğu için memurların başörtülü olmalarına karşı çıkanların oranı ise yüzde 65 oldu.
Araştırmaya katılanların yüzde 37’si Müslümanlar’ın Almanya’nın günlük hayatını olumsuz etkilediğini ifade ederken, yüzde 57’lik bölümü ise Müslümanlar’ın günlük hayati etkilemediği fikrinde olduğunu söyledi. “İslam Almanya’da etkili midir?” sorusuna yüzde 71’lik kesim “Evet” derken, yüzde 23’lük bir kesim “Hayır” cevabını verdi.
(İHA)