İltica başvurusu reddedilen Suriyeli bir sığınmacı, Almanya’nın Bavyera eyaletinde intihar saldırısı düzenledi. Ansbach kentinde düzenlenen müzik festivali yakınlarında gerçekleşen saldırıda 12 kişi yaralandı.
Şahıs bombayı, festivale alınmamasının ardından festival yakınlarında bir bölgede patlattı. Patlamadan sonra bölgeden yaklaşık 2 bin 500 kişi tahliye edildi. Patlama TSİ 23.10 sıralarında, açık havada düzenlenen müzik festivali yakınlarında gerçekleştirildi. Olayın ardından güvenlik yetkilileri bölgeyi kapattı.
Bavaria İçişleri Bakanı Joachim Herrmann, patlamayı gerçekleştiren şahsın ülkeye 2 yıl önce girdiğini ve iltica talebinin geçen yıl reddedildiğini açıkladı. Polis, yaralananlardan üçünün durumunun ağır olduğunu açıkladı.
Bu olay, bu hafta Bavyera’da gerçekleştirilen 3. saldırı oldu. Geçen Cumartesi günü Bavyera eyaletinin başkenti Münih’te İranlı bir saldırgan 9 kişiyi öldürdükten sonra intihar etmişti. Pazartesi günü ise yine Bavyera’da bir trende baltalı bir saldırgan 5 kişiyi yaralamıştı.
(İHA)